Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geens en Michel atleten van het jaar
Nieuws

Geens en Michel atleten van het jaar

Marten Van Riel belofte jaar 2015
Marten Van Riel belofte van het jaar (foto: Johan Tack)

Op Triathlon World, de enige triatlon expo van ons land, in Paleis 1 van Brussels Expo op de Heizel werden zondag de laureaten van de verkiezing Triatleet van het Jaar gehuldigd. Dit keer ging de trofee naar twee atleten van de olympische afstand. Claire Michel werd triatlete van het jaar. Bij de mannen koos het publiek uit de vijf genomineerden voor Jelle Geens, met zijn 8ste plaats op de WTS Grand Final in Chicago een meer dan verdiende Triatleet van het Jaar. Marten Van Riel werd tot belofte van het jaar verkozen.

Johan Liekens en Rudy Geens kwamen de respectievelijke prijzen voor Claire en Jelle ophalen, omdat beide atleten momenteel op Lanzarote zijn voor de olympische stage van het BOIC.

Ook de age groupers werden in de spotlights gezet. Bij de vrouwen koos het publiek voor Kathleen Sterckx, de partner van VTDL-topsportdirecteur Reinout Vanschuylenbergh, die in haar comeback-jaar voor sterke resultaten bij de vrouwen veteranen zorgde. Bij de mannen haalde de beste Belg van de Ironman Hawaii het meer dan verdiend als age grouper van het jaar. Timothy Van Houtem kreeg afgelopen zaterdag ook al een gepersonaliseerde regenboogtrui uit handen van sponsor Decca bij de seizoensafsluiter van SMO-Specialized.