Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dan toch nog Wachtebeke
Multisports

Dan toch nog Wachtebeke

Wachtebeke cross duatlon

Het zat al een paar dagen in de planning maar het bleef nog even wachten op de uitslagen. En zo kunnen we alsnog het verslag brengen van de cross duatlon van Wachtebeke. In tegenstelling tot Lichtaart, waar het technische Kempische parcours voor de schifting zorgde, maakte de Wase modder het de deelnemers bijzonder lastig op en rond domein Puyenbroeck. Glenn Vandevyvere en Deborah Ghyselen waren de beste modderduivels.

Deborah Ghyselen presteerde al het hele zomerseizoen op een hoog niveau en trekt die goede lijn nu ook in de cross duatlons door. In Wachtebeke stond er geen maat op de ETZ-atlete die gemakkelijk afrekende met Ellen Goossens en Veronique Platteeuw. Die moesten respectievelijk zeven en negen minuten toegeven op de winnares.

Deborah Ghyselen Wachtebeke

Bij de mannen ging tijdens het 5 km lange eerste loopdeel Glenn Valentin na de eerste kilometer aan de leiding. Glenn Vandevyvere en Robin Schuermans gingen kort daarachter de wisselzone als 3e en 4e binnen. In het mountainbiken nam Vandevyvere Valentin al snel te grazen en nam van toen de leiding over. Robin kwam bij Glenn, viel, kwam later weer bij Glenn en ging er op het einde van de eerste, zompige en pittige, fietsronde over. Glenn Vandevyvere was dan al gaan vliegen. In het begin van de laatste fietsronde kwam een zeer sterk fietsende Alexander Chamon over Robin. Chamon kon zelfs aansluiten bij Glenn Vandevyvere. Maar in het afsluitende looponderdeel kon de betere loper de overwinning naar zich toetrekken, voor Chamon en voor Bientje. Bart Vanlooveren werd op een toch wel ruime afstand 4e en Glenn Valentin 5e.

Wachtebeke winterdua 2

Met dank aan Robin Schuermans voor zijn objectieve bijdrage aan dit artikel 🙂 We kijken met veel plezier uit naar de versie van zijn alter ego Bientje…

Uitslagen Cross Duatlon Wachtebeke