Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Warm mee op voor de Hel van Kasterlee
Multisports

Warm mee op voor de Hel van Kasterlee

Carl Salomez is triatleet en mountainbiker, maakt daarnaast beroepshalve alles voor schuifdeuren (behalve schuifdeuren), hij is secretaris en penningmeester van een wielerploeg, expert in het maken van excel-spreadsheets en een begenadigd kwisser. In triatlonland maakte hij dit jaar niet alleen naam en faam als bijzondere jeugdzorgbegeleider van Boardman Bientje, de Cycling Team West-atleet schopte het in september zelfs tot privé-chauffeur en bedpartner van vice-wereldkampioen duatlon Seppe Odeyn tijdens het EK crosstriatlon in Sardinië.

Alsof dat nog niet genoeg is, besloot Carl om op 20 december deel te nemen aan de zwaarste duatlon ter wereld, de Hel van Kasterlee. Gezien Odeyn de weg daar maar al te goed kent én er gewoonlijk zelf de lakens uitdeelt, besloot altruïstische Carl via zijn deelname in de Hel dan maar een ander goed doel te dienen. “Omdat de Hel van Kasterlee qua timing perfect aansluit bij ‘de warmste week’ van Studio Brussel, en dit tevens de kans geeft aan derderangsjournalisten om flauwe woordspelingen te maken, besloot ik om één van de 800 aangesloten goede doelen van Music For Life uit te kiezen. Zelf sporter zijnde, viel mijn oog uiteindelijk op Psylos vzw”, vertelt Carl.

“Psylos is een erkende recreatieve Vlaamse sportfederatie en overkoepelt en ondersteunt sportclubs voor mensen met een psychische beperking”, legt Carl uit. “Via de aangesloten clubs wil Psylos mensen met een psychische aandoening in beweging zetten op een duurzame manier, waar nodig in het exclusieve kader van de Psylosclub, waar mogelijk geïntegreerd in het reguliere sportaanbod. Psylos organiseert daarvoor een heleboel activiteiten, zoals laagdrempelige wandeldagen, een minivoetbalcompetitie, G-sport initiatiedagen… Dit wil men financieel laagdrempelig houden zodat iedereen in staat is om mee te sporten.”

carl music for life

Carl wil graag €50 euro per af te leggen kilometer inzamelen t.v.v. Psylos vzw. Een uitstekend ontworpen excel-spreadsheet leert ons al snel dat dit voor 15 km lopen – 105 km mountainbiken – 30 km lopen neerkomt op €7500. Een ambitieus bedrag, maar gelukkig heeft Carl Salomez veel vrienden. Carl: “Eén van de beste is ongetwijfeld Glenn Valentin. Een geweldige triatleet en een heel verstandige, knappe en betrouwbare jongeman. Al durft hij zoals de meeste journalisten wel eens dingen te schrijven die ik niet letterlijk gezegd heb, zoals dit, bijvoorbeeld. Dit maakt hem op zich al minder betrouwbaar. Hoe dan ook, Glenn wil me graag helpen met geld uit de zakken van de Belgische triatlonwereld te halen. Dat maakt hem niet per sé minder betrouwbaar, integendeel.”

Ondertekende besloot dus, om naast publiciteit/spam op deze frequent gelezen triatlonwebsite, ook een fietstocht op poten te zetten exact een week voor de Hel van Kasterlee. Op zondag 13 december vindt op de markt van Izegem om 8.30 uur de start plaats van een groepstocht van zo’n 70 km. Er zal gereden worden op de weg (koersfiets en MTB mogelijk) aan een tempo van 26-27 km/uur. Onderweg is er twee maal bevoorrading voorzien. Er is tevens een toepasselijke en lekkere prijs voor voor de fietser die zijn rijtuig het meest ‘doorgetrapt’ maakt, naar het voorbeeld van de ‘Te Gek’ actie uit 2014. Dit alles is tegen vrije bijdrage, maar doe zoals de Sint: wees gul. Er kan tevens onderweg aangesloten worden vanuit de regio Ieper, want Carl maakte in Excel een verduiveld goed (let op de woordspeling) roadbook aan.

Roadbook Keizer Carl Fietstocht (1)

Meer informatie over de Keizer-Carl fietstocht vind je op de facebookpagina.

Wie op 13 december niet kan meefietsen, maar Carl en Psylos vzw wel graag een duwtje in de de rug geeft, kan ook storten:

  • Ofwel op Carls Music For Life rekeningnummer BE49 7480 3764 2571 met vermelding van je naam. (Geen fiscaal attest mogelijk)
  • Ofwel stort je rechtstreeks naar Psylos VZW op rekeningnummer BE85 7855 3766 1406 met vermelding: “Gift ‘Hel van Kasterlee’ + naam + adres” (en dan kun je een fiscaal attest krijgen voor giften vanaf 40€).

Uiteraard mogen er tijdens de zijlijn in de Hel van Kasterlee ook duwtjes in de rug aangeboden worden, evenals het aanreiken van bankbiljetten van 50 euro én meer aan Carls fietsbegeleider tijdens de wedstrijd, Glenn Valentin. Die laatste is wel zo betrouwbaar dat hij deze aalmoezen na de wedstrijd eerlijk aan Carl zal overhandigen, waarna Carl ze op maandag 21 december in Boom overhandigt aan de Stubru-prestentatoren.

Last but not least: Carl is ook te volgen op zijn blog.