Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlon op de Muur van Geraardsbergen
Nieuws

Triatlon op de Muur van Geraardsbergen

Muur-Geraardsbergen-660x330

Uit welingelichte bron hebben we vernomen dat in het begin van de zomer van 2016 een gloednieuwe triatlon wordt gehouden in Geraardsbergen. Het zou in eerste instantie gaan om een sprinttriatlon waarbij tijdens het fietsen drie keer de Muur beklommen moet worden. De voorbereidingen zitten in een vergevorderde fase en tegen eind december, begin januari zou er definitief groen licht moeten komen.

Dan wordt ook duidelijk of het alleen om een sprinttriatlon gaat. Mogelijk komen er ook nog andere afstanden bij. Triatlon zit in de lift in de regio. Getuige daarvan is de enorme groei van GETT, het Geraardsbergen Triatlon Team. In 2015 was Koen Van Rie nog het grote uithangbord van de ploeg met zijn puike prestatie in Hawaii. Maar ook bij de jeugd timmert GETT hard aan de weg.

De Muur van Geraardsbergen is een iconische helling die tot 2011 één van de scherprechters van de Ronde van Vlaanderen was. Ondertussen heeft het stadsbestuur in Geraardsbergen al haar actieve medewerking verleend aan andere evenementen, zoals de Red Bull De Muur, een klimtijdrit op de legendarische helling. En nu staat er dus zeer waarschijnlijk een triatlon in de steigers.

Wij zijn zeer benieuwd wat de triatleten er van vinden, dus laat het gerust weten in de poll hieronder:

[total-poll id=13410]

Schoten gaat niet door

Vanuit Schoten bereikte ons minder goed nieuws. De nieuwe halve triatlon van Schoten, die op 12 juni 2016 gepland werd, zal definitief niet doorgaan. Bovendien maakte Brasschaat ondertussen bekend dat ze in 2016 twee weken later opnieuw hun traditionele halve triatlon organiseren.