Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sofie en Bart krijgen nieuwe ploegmaat bij BMC-Etixx
Nieuws

Sofie en Bart krijgen nieuwe ploegmaat bij BMC-Etixx

David McNamee (l) nieuw bij BMC-Etixx (foto: Jay Prasuhn, Lava Magazine)
David McNamee (l) nieuw bij BMC-Etixx (foto: Jay Prasuhn, Lava Magazine)

Vanaf januari 2016 wordt het Uplace-BMC Pro Triatlon Team herschapen in het BMC-Etixx team. De internationale topploeg behaalde in de laatste twee seizoenen maar liefst 36 overwinningen en 81 podiumplaatsen. Om zich nog verder te versterken voor de toekomst (waarbij BMC-Etixx, ondersteund door Uplace, een vierjarenplan op tafel legt met als ultieme doel de wereldtitel Ironman in Hawaii behalen) heeft het team het Schotse talent David McNamee aangetrokken. Hij zette nog maar kortgeleden de stap naar de lange afstand maar gaf in oktober meteen zijn visitekaartje af met een elfde plaats in Kona. Twee atleten verlaten het team.

In 2016 is er geen plaats meer binnen BMC-Etixx voor Corinne Abraham en Dirk Bockel. De Belgische atleten Bart Aernouts en Sofie Goos werden opnieuw onder contract gelegd. Onze landgenoten blijven in het gezelschap van Will Clarke, Helle Frederiksen, Romain Guillaume, Ronnie Schildknecht, de nummer 3 van Hawaii Liz Blatchford en nieuwkomer McNamee. David was lid van het succesvolle Britse team op de olympische afstand en maakte pas begin 2015 de overstap naar het langere werk. Het leverde hem meteen de overwinning op in de Ironman UK en hij werd 11de bij zijn debuut in Kona.

Teammanger Bob De Wolf heeft veel vertrouwen in de Brit. “David is een fantastisch talent en we zijn enorm trots en dankbaar dat we met hem kunnen samenwerken. Hij is nog maar 27 jaar oud maar heeft meteen naam gemaakt in het Ironman circuit dit jaar. Als ploeg komen we nu in een nieuw hoofdstuk terecht en de ambities zijn duidelijk. Volgend seizoen willen we opnieuw de grote wedstrijden winnen én we willen meedoen voor de podiumplaatsen in Kona. Ik heb er alle vertrouwen in dat we en het talent en de kwaliteit hebben binnen ons team om die doelen te bereiken,” aldus Bob.

De teamleden van BMC-Etixx zijn momenteel samen op stage in Alicante, Spanje. De sfeer zit er blijkbaar al goed in volgens Lava Magazine, die het voorrecht hadden om een fotoshoot te houden met de atleten én rechtstreeks met McNamee konden babbelen. “Nadat ik met Bob en Ben (De Wolf – redactie) had gesproken, wist ik dat dit het team was waar ik deel van wilde uitmaken”, vertelde McNamee aan Lava Magazine. “Hier op stage hebben we de laatste dagen veel plezier en er wordt veel gelachen. Dat is het mooie aan zo’n team. Ik zie dat iedereen gedreven is, professioneel, en ik wil dan ook graag mijn voordeel doen met alle kennis die hier aanwezig is,” aldus David, die ter kennismaking met Romain Guillaume en hun BMC-fietsen het zwembad van hun hotel indoken. Het Shimano DI2-systeem overleefde de vloedgolf overigens…

Begin volgend jaar wordt de nieuwe BMC-Etixx teamkledij voorgesteld.