Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuwe Belgische duatlon bond? – TRIvia 1
Column

Nieuwe Belgische duatlon bond? – TRIvia 1

Als we tijdens onze carrière als journalist één ding geleerd hebben, dan is het wel dat je moet uitpakken met pakkende titels om het grote publiek te bereiken. En om onze nieuwe rubriek TRIvia in de verf te zetten, pakken we dan ook graag straf uit vandaag. In deze eerste aflevering een dankwoord aan de geestelijke (of was het geestige?) vader van deze nieuwe rubriek, een blik op een opvallende nieuwe sportbond-facebookpagina en de bijna-opening van een gloednieuw zwembadcomplex…

Wim van den Broek (foto: Inge Huitema)
Wim van den Broek (foto: Inge Huitema)

First things first. Collega Wim van den Broek stelde een paar maand geleden op onze Nederlandse zustersite 3athlon.nl voor om wat dagelijkse nieuwtjes te bundelen in wat ondertussen het WTJ geworden is: Wim’s Tri Journaal. Hij zit ondertussen al aan meer dan tachtig afleveringen. Wij vonden het ook een goed idee en bovendien is het WTJ ondertussen al een begrip geworden bij de Nederlandse duursporters. En dus is hier het nieuwe TRIvia, voor de korte(re) berichtjes. Wij durfden het geen “journaal” te noemen, zodat we ook af en toe eens een dag kunnen overslaan. Slim van die Belgen, hé Wim?

Produathlon Belgium

Produathlon Belgium

Echt openen doen we met de opvallende nieuwe facebookpagina Produathlon Belgium die Pieter Rijnders boven de doopvont heeft gehouden. Het lijkt zeker niet de bedoeling te zijn om een aparte duathlonbond op te richten. Nee, zijn boodschap is duidelijk en helder én positief. “Geen geklaag meer, maar aktie, krachten bundelen, promotie, praten en de creatie van een eigen pad en toekomst, stap voor stap… met een positieve attitude en een heldere visie”. Let’s DU it… Een mooi en bewonderenswaardig initiatief binnen een sport waarin we internationaal nog altijd tot de absolute top behoren. Maar met een andere titel boven dit stuk, was u dit wellicht niet eens aan het lezen geweest…

Team Kempen

Team Kempen

Pieter Rijnders krijgt het overigens druk, onder andere ook met het nieuwe Team Kempen, een nieuwe organisatie vanuit het Turnhoutse die een aantal sporten bundelt, waaronder triatlon en duatlon. Maar daarover volgt binnenkort uitgebreider nieuws.

BMC-Etixx in Lanzarote

De komende dagen blijven we ook uitkijken naar nieuws uit Lanzarote. Daar is het BMC-Etixx team (het blijft toch nog even wennen om niet Uplace BMC te moeten zeggen) op stage, zoals je hier eerder vandaag al kon lezen. Sofie Goos heeft ondertussen al op facebook beloofd om voor foto’s te zorgen, dus wordt zeker vervolgd.

Sportoase Stede Akkers

Stede Akkers Sportoase startknop

Ook onze zwemavonturen worden vervolgd. In navolging van Bientje, die bij de Peaklevel Swim Academy leerde zwemmen, kunnen we niet achterblijven. En dus gaan wij binnenkort ook aan onze techniek schaven. De lokatie ligt al vast, de strenge trainer hebben we ook al gevonden, maar bij gebrek aan water hadden we in december nog een goed excuus. Maar dat is nu over. Donderdagavond wordt het zwembad in de gloednieuwe Sportoase Stede Akkers van Hoogstraten officieel ingehuldigd. Vanaf zaterdag kan er al gesport worden en binnenkort vind je ondergetekende er alvast terug om in 2016 met nog scherpere tijden uit te pakken, ha!