Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
NATO-manoeuvres met schoon volk – TRIvia 2
Nieuws

NATO-manoeuvres met schoon volk – TRIvia 2

We hebben nog maar net het eerste weekend van januari achter de rug en hoewel het seizoen pas in maart van start gaat, is de honger naar competitie nu al erg groot. Sommigen gaan er indoor op de hometrainer tegenaan, anderen lopen voor eigen volk in het donker, maar de grote meerderheid deed het dit weekend gezellig samen op de Run & Bike van BIN, de triatlonclub van de NATO in Evere.

Plat op de Tacx

Maar eerst naar het opvallendste indoormoment van het nog jonge jaar. Terwijl heel wat van zijn concullega’s na de Hel van Kasterlee nog steeds wonden likken, stramme spieren verzorgen en er voorlopig nog niet over dromen om alweer op de fiets te zitten, heeft Bart Borghs de trainingen hervat. En dat het er ten huize BB hard aan toe gaat, bewees zijn bericht op twitter eerder deze week. De nieuwbakken SMO-Specialized atleet trapte letterlijk nog eens door en reed zijn achterband aan flarden… op zijn Tacx. Echt waar!

Heemeryck in het donker

Pieter Heemeryck op weg naar zilver in Hulshout (foto: Sander Heemeryck)
Pieter Heemeryck op weg naar zilver in Hulshout (foto: Sander Heemeryck)

In Hulshout trok de veldcross mooi volk aan. Het werd een avondcross en dat gaf het geheel een extra impuls. Bij kunstlicht deed Pieter Heemeryck het uitstekend voor zijn (thuis)club AC Hulshout. Hij moest alleen topper Dieter Kerstens voor zich dulden. Yirco Van Herck werd derde. Pieter liep de 8,8 km in 27’21. Hier vind je de volledige uitslagen met nog wat bekende triatlon-namen.

Run & Bike BIN – Nato – Evere

Claire Michel Johan Liekens Runbike Nato

In Evere mocht de Run & Bike van BIN, de triatlonclub van de NATO, op flink wat enthousiaste deelnemers rekenen. Onder hen veel schoon volk, met als opvallendste koppel wellicht Johan Liekens en onze olympische hoop Claire Michel. Ze liet zien dat het met haar conditie alvast goed zit in de opbouw naar de definitieve kwalificatie voor Rio. Ze wonnen namelijk samen de mixed categorie. Of Johan Liekens ondertussen al weer wat bekomen is, is nog niet duidelijk 😉

Johan en Claire werden 8ste overall op de lange afstand (17 km). De winst was voor Rudy Depret en Renaud Leblanc. Angelique Belabbes en Sandra Haulait wonnen bij de dames. Op de 8 km waren Jerome en Hugo Philippe sterker dan Mika en Yvan Vekemans bij de familie-duo’s. Ook van Yvan Vekemans is het nog niet geweten of hij ondertussen alweer zoveel als “pap” gezegd krijgt nadat zoon Mika hem goed had afgemat 😉