Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Run in Boezinge & Bike in Eeklo en Jambes – TRIvia 4
Multisports

Run in Boezinge & Bike in Eeklo en Jambes – TRIvia 4

RunBike Eeklo

Het jaar is nog maar net bezig en we kregen al een goed gevulde zondag. In Boezinge trakteerden plaatselijke heldin Ilse Geldhof en ingeweken Antwerpenaar Kurt Jurgens meer dan 460 atleten op een mooi loopparcours van 3 en 12 km. In Eeklo en in Jambes werd er ook gelopen, maar dan in het gezelschap van een mountainbiker. En ook op Lanzarote scheen de zon voor de jaarlijkse duatlon, dit jaar helaas zonder Belgische uitschieters.

Toost Toastrun Boezinge

Veronique Platteeuw

Maar eerst dus naar het pittoreske West-Vlaamse Boezinge, thuishonk van meervoudig duatlonkampioene Ilse Geldhof. Samen met haar partner Kurt Jurgens organiseerde ze er de eerste Toost Toastrun. Ze kregen tussen de meer dan 460 deelnemers enkele stevige toppers aan de start van de 12 km, met op kop de ongenaakbare Mohamed Berok. Hij won in een scherpe 38’07 en had daarmee een stevige voorsprong op Francies Van Steenbrugge en duatlontopper Glen Laurens. Die finishte in 39’55. Bij de vrouwen won Gwendolyn De Deyne voor  Lies Deruddere en duatlete Veronique Platteeuw. Verderop in de uitslag nog veel duursporers, met een extra vermelding voor Diederik Derijcke die na zijn Run&Bike zilver in Eeklo met Lien Soete even later nog vlot een 49’23 uit zijn loopschoenen toverde.

Run & Bike Eeklo

En zo gaan we naadloos over naar de Run&Bike van SMO-Specialized in Eeklo. Op een zwaar en drassig parcours haalde het vrouwendreamteam Joke Coysman-Mieke Suys het van Charlene Ottevaere-Miek Vyncke. Bij de mixed ploegen werden Lien Soete en Diederik Derijcke (inderdaad, die van hierboven) tweede achter meneer en mevrouw Alexis Krug-Anne Arnouts. Vooraan waren topfavorieten Kenneth Vandendriessche en Vincent Van de Walle weer niet te kloppen. Zij legden de 16 km af in 48’33. Ze hadden meer dan twee minuten voorsprong op Matthias Laureys en Hannes Vandermoere. Timothy Van Houtem en Bart Borghs werden derde.

Uitslag Run&Bike Eeklo 2016

Run & Bike Jambes

Run and Bike de Jambes   Foulées des neiges     CanalC

In Jambes liep de lange afstand van de Run&Bike over 21 km. Topfavorieten Sylvain en Romain Denis pakten er de overwinning in 1u16’10. Bij de dames haalden de Belgische kampioenes Laurence Goffinet en Francoise Jouniaux het in 1u34’15. Op de korte afstand haspelden Aurelien Lefevre en Sebastien Waregne de 14 km het snelst af. Zij haalden het van XTerra Namur organisator Florian Badoux en Philippe Annet. Uitslag Jambes.

Duatlon Lanzarote

In Club La Santa op Lanzarote stond de jaarlijkse duatlon op het programma.  Vorig jaar werd de wedstrijd nog gewonnen door Bart Aernouts en ook in eerdere edities lieten de Belgen regelmatig van zich spreken. Deze keer waren er echter geen Belgische toppers aan de start. De run-bike-run werd dit keer gewonnen door Alessando Degasperi, geen onbekende op Lanza. De Italiaan won vorig jaar immers de Ironman, die dit jaar trouwens toe is aan haar zilveren jubileumeditie. Tweede werd de Spanjaard Leon Martin Drajer en derde de Brit Stephen Bayliss, die met vrouw Bella en zoontje Charlie als tweede thuisbasis Sands Beach Resorts op Lanzarote heeft. Internationaal ook het vrouwenpodium, want de Venezolaanse Joselyn Brea Abreu bleef twee Tsjechische baanatletes Korvasova en Drahotova voor.