Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische All World Athlete Champion, meer China – TRIvia 5
Nieuws

Belgische All World Athlete Champion, meer China – TRIvia 5

Sam Gyde Hot Corner

Hier bij ons mag het dan relatief rustig en vooral koud zijn, in andere delen van de wereld is er heel wat activiteit gaande, zowel sportief (en dan vooral op stage) als extra-sportief. Vooral de communicatiedienst van Ironman heeft het druk, eerst met de aankondiging van een tweede Chinese triatlon in 2016, daarna met de overname van 5 WTS wedstrijden en dan met het uitdelen van de AWA of All World Athlete badges en titels, de beloningen voor de Ironman age groupers. Met bovenaan de rankings opvallende namen, inclusief drie Belgen, waarvan één zich All World Athlete Champion mag noemen…

70.3 Ironman in Hefei

Hefei mag dan niet meteen de bekendste stad in China zijn, maar met 7,6 miljoen inwoners biedt de hoofdstad van de Anhui provincie in het oosten van China veel potentieel, ook op sportief vlak. En dus wordt Hefei in 2016 de tweede 70.3 Ironman op Chinese bodem. Daar kon je op zitten wachten, na de overname van Ironman door de Chinese Dalian Wanda Group. En eigenlijk wordt het zelfs de eerste, want Hefei verwelkomt de triatleten op 16 oktober 2016 (inderdaad, een week na Ironman Hawaii). De andere Chinese wedstrijd, de 70.3 Ironman van Xiamen, wordt op 6 november 2016 gehouden, op zo’n 1.000 km van Hefei. In Hefei zijn er niet alleen 50 slots voor het WK 70.3 2017 in Chattanooga te verdienen, maar ook 15 slots voor het WK Ironman in Hawaii in 2017, een mogelijke poging om het aantal Aziatische deelnemers aan het WK te verhogen.

Sam Gydé AWA Champion

AWA Sam Gyde

Op facebook en twitter regende het de afgelopen dagen AWA badges, ook bij de Belgische triatleten. Onder hen waren er flink wat die gold en silver badges kregen, maar drie namen springen er echt wel uit. Ironman maakte immers de AWA Age Group Rankings bekend, met de top-vijf per leeftijdscategorie. Bij de M25 vinden we diabeet/atleet Rob Bobbaers terug op de vijfde plaats. Wereldkampioen Timothy Van Houtem neemt bij de M30 ook de vijfde plaats in. Maar bij de M40 was het helemaal prijs voor Sam Gydé. De Gentenaar/wereldburger liep dan wel een ontgoocheling op in Hawaii (een “lesje in nederigheid” noemde hij het daar), de rest van zijn seizoen was helemaal top en dus mag Sam zich AWA Champion 2015 noemen.