Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nog een (verrassende) Ironman-prof
Nieuws

Nog een (verrassende) Ironman-prof

Jim Thijs Lanzarote 2005

Voor de liefhebbers van de lange afstand wordt 2016 een jaar om reikhalzend naar uit te kijken. Ons land brengt immers meer en meer Ironman Pro atleten in stelling. Eerder kondigde Timothy Van Houtem al aan dat hij, na zijn sterke prestaties in Nice en Hawaii vorig jaar, in 2016 aan de start zal komen bij de elites. En nu komt daar nog een verrassende naam bij. Jim Thijs kondigde namelijk aan dat hij in 2016 de Ironman van Lanzarote nog eens wil bedwingen, maar dit keer als Pro atleet…

In 2005 nam Jimbo er deel als age grouper in de jongste categorie (M18-24) en hij kwalificeerde zich toen voor Hawaii. “In 2016 begin ik aan mijn 20ste jaar in deze geweldige sport die triatlon is. Het is 11 jaar geleden dat ik in Kona aan de start stond van het WK Ironman als age grouper. Nadien volgden geweldige ervaringen als pro-atleet in het Xterra circuit. Maar om mijn 20ste triatlonseizoen te vieren, ga ik in 2016 opnieuw meedoen aan de Ironman van Lanzarote, maar deze keer als prof,” aldus Jim Thijs.

Jim Thijs Lanzarote 2005 fiets

De foto’s zijn van zijn deelname in 2015. Toen deed Jimbo er 10u06’37 over. In dat jaar won overigens Ain-Alar Juhanson. Onze landgenoot Gerrit Schellens werd derde en Thierry Claes zevende.