Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Amber en Arno scoren in Lanzarote
Nieuws

Amber en Arno scoren in Lanzarote

Amber Rombaut Timanfaya triathlon
Amber Rombaut als eerste op de fiets (foto: Lanzarote Deportiva)

Amber Rombaut heeft in Playa Blanca op Lanzarote ei zo na voor een enorme stunt gezorgd in de plaatselijke sprinttriatlon. Vorig jaar werd ze er al vijfde, maar nu had de SMO-Specialized atlete zelfs een hele tijd uitzicht op de zege en ze zorgde voor flink wat spanning bij topfavoriete en uiteindelijke winnares Bella Bayliss. Arno Van Haverbeke deed het ook uitstekend bij de mannen.

Amber Rombaut werd tweede achter Bella Bayliss, maar moest pas in het lopen haar betere erkennen. “Ik heb de laatste weken wat gesukkeld met een loopblessure dus heb lang getwijfeld of ik aan de start zou staan”, vertelt Amber. “Uiteindelijk ben ik toch gestart met het gedacht dat ik zou stoppen als ik nog teveel pijn had.

In tegenstelling tot vorig jaar was de start niet uitgesteld, gelukkig, want een half uurtje in de brandende zon stressen was een ware marteling. Na de beachstart lag ik onmiddellijk al vrij en ik bleef verder uitlopen. Bij het uit het water komen had ik 1’20” op de 2e, dus dat was al een mooie voorsprong.

De eerste wissel ging zeer vlot en bij de start van het fietsen had ik al 1’36”. Bella Commerford-Bayliss (vele ironmanzeges op haar palmares) was 3e uit het water. Tegen de wind in en op een heuvelachtig parcours reed ik dus helemaal alleen… Tijdens de eerste 10 km heen ben ik zeker niet vol gegaan, ik hield nog veel over voor in het geval dat de sterke Bella Bayliss me zou inhalen. Na het keerpunt voelde ik dat ik nog veel over had en ben ik harder beginnen rijden. Uiteindelijk had ik nog 36 sec bij het begin van het lopen dus daar was ik wel blij mee. 🙂

Het loopparcours was zéér lastig: een aanloopstrook en 4 keer een steile helling op en dan weer af. Met mijn huidige loopconditie wist ik dat het lastig zou worden, zeker tegen Bella. Ik liep gewoon mijn eigen tempo en halverwege ben ik ingehaald, maar dat vond ik maar normaal. 😉

Bella en de toeschouwers hadden niet gedacht dat ze nog zo hard zou moeten racen om te winnen, een van de gevolgen daarvan was dat ik ‘come on Bella!!!’ werd toegeroepen, wel… ik voelde me vereerd. 😉

Amber Rombaut Arno Van Haverbeke Lanzarote

Arno Van Haverbeke, mijn clubgenoot, deed ook mee. Hij werd 24ste en 1ste junior, net als ik! Het was dus een topwedstrijd voor ons 2! Ik ben dus een heel gelukkig meisje nu. En vanaf nu genieten we verder van onze stage hier,” aldus Amber.

Uitslag: Timanfaya triatlon 2016