Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eerste Belgische triatlonzege in Dubai
Nieuws

Eerste Belgische triatlonzege in Dubai

Liz Marshall 2XU OD

In België kijken we uit naar de openingsraces in Herderen en De Haan, maar daar wordt in maart nog in binnenbad gezwommen. In Dubai kan er al wel in open water gezwommen worden en de eerste olympic distance triatlon van het seizoen leverde er meteen een Belgische zege op. In de 2XU kwarttriatlon bij Al Mamzar kreeg Liz Marshall dit jaar de eer om als eerste landgenote een triatlon te winnen. Voor de winnares van de Ironman van Los Cabos van 2015 (lees hier nog eens het interview dat we met haar hadden in 2015) is de aanloop naar het WK Ironman in Hawaii dus goed gestart. En ze was niet de enige Belgische die het uitstekend deed.

Liz Marshall, in ons land beter bekend onder haar meisjesnaam Verheyden, woont al ruim vijf jaar in de Verenigde Arabische Emiraten. In de kwarttriatlon van de 2XU Championship Series kwam ze als eerste uit het water na 1500 meter zwemmen met 9″ voorsprong op Beverly Mason. Die zakte snel terug in het fietsen en alleen aan de leiding nam Liz steeds meer voorsprong op haar concurrentes. Ze liep onbedreigd naar de zege in 2u09’12 en had aan de finish bijna zes minuten voorsprong op de Britse Zoe Cresswell en meer dan tien minuten op de Zweedse Britt Welander. Liz werd bovendien 6de overall.

Bij de mannen won de Brit Chris Sellar in 2u02’12. Onze landgenoot Dominic Jacobs werd 8ste in 2u10’08.

En bij de jeugd super sprint was de zege voor de 13-jarige Belgische Juliette Janne Dothee.

Liz Marshall was in de wolken. “Ik had voor 2016 het seizoen gepland via een sprint race in januari, de 2XU olympic distance in februari en de lange afstand ITU in maart, om daarna te beginnen aan het lange wachten op de “big day” in oktober in Kona,” vertelde Liz. “Voorlopig gaat alles volgens plan met een zege vandaag in de kwarttriatlon. Ik ben zeer benieuwd naar mijn volgende race in Abu Dhabi,” aldus Liz.