Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Modder en lekke banden in Jurbise
Multisports

Modder en lekke banden in Jurbise

Veronique Platteeuw Claire Avril Jurbise
Veronique Platteeuw, Claire Avril en Kelly Decaluwé

Met Herentals, Hofstade en Jurbise was het een druk cross duatlon weekend. De Waalse klassieker trok zoals altijd een pak volk en die kregen allemaal een stevig modderbad. Titelverdedigers Veronique Platteeuw en Hans van den Buverie waren ook van de partij maar zij slaagden er niet in om opnieuw de zege te pakken.

Hans van den Buverie begon sterk aan de 4 km lopen en rukte in de 23 km mountainbike op naar de leidersplaats. De atleet van 12BO4 kreeg halfweg te maken met een lekke band en dat betekende het einde van zijn wedstrijd. Zo werd de overwinning in de schoot geworpen van Sylvian Denis die na twee eerdere Run&Bike zeges met zijn broer nu zijn eerste solo-zege van 2016 realiseerde. Sylvain haalde het in 1u25’39 en was daarmee 25 seconden sneller dan Johan Goubau. Robin Tournant werd derde.

Kristof Lauwereys pakte de vierde plaats, Tim Vijverman werd zesde en Kevin Strubbe legde beslag op de negende plaats.

Bij de vrouwen kwam Veronique Platteeuw samen met TRIGT-ploegmaats Kelly Decaluwé en Claire Avril aan de start. Maar de dames van Doornik moesten hun meerdere erkennen in Mandy Dammekens van ATCC. Platteeuw werd tweede, Avril derde en Decaluwé vierde.

Uitslag:

1Sylvain DenisTRIGT1:25:39
2Johan GoubauTRI4US1:26:04
3Robin TournantReims Triathlon1:26:14
4Kristof LauwereysBioAgrico Duatlon1:26:38
5Julien PironTRI4US1:26:51
6Tim VijvermanTTI1:27:20
7Paul BaraNOW Triathlon Team1:29:26
8Nicolas MarinValenciennes1:30:39
9Kevin StrubbeSMO-Specialized1:30:53
10David TournantReims Triathlon1:31:10