Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uniek: EK triatlon 2018 op event met 6 sporten
Nieuws

Uniek: EK triatlon 2018 op event met 6 sporten

EK triatlon 2018

Terwijl de ogen van de triatlonminnende wereld in augustus dit jaar gericht zullen zijn op Rio, kunnen we vanaf vandaag al beginnen uitkijken naar een nieuw topevent voor triatlon over de olympische afstand in 2018. Vanaf dan, voorlopig om de vier jaar, wordt het Europees kampioenschap triatlon onderdeel van een breder sportevent. Dankzij een samenwerking tussen verschillende Europese federaties worden de European Championships voor atletiek, wielrennen, zwemmen, triatlon, gymnastiek, roeien en golf in één event gegroepeerd. In 2018 wordt Berlijn van 7 tot 12 augustus de lokatie van het EK atletiek. Voor de andere sporten, waaronder triatlon, is Glasgow in Schotland gastheer tussen 1 en 12 augustus.

Met de triatlons op de OS in Londen in 2012 en de Commonwealth Games in Glasgow in 2014 heeft onze sport een enorme boost gekregen, zeker over het kanaal. Glasgow maakt zich op om in 2018 meer dan 3.000 atleten samen te brengen en verwacht een totaal van meer dan 1 miljard tv-kijkers voor het multi-sport event.

De werktitel was oorspronkelijk “European Sports Championships” maar is afgekort naar “European Championships”. Het logo is ontwikkeld door de verschillende federaties, de hosting cities Glasgow en Berlijn en de EBU, de European Broadcast Union, die zal instaan voor de live verslaggeving en captatie van de beelden van de “European Championships”.

Lees hier het volledige bulletin op de site van de ETU.