Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hosingen opnieuw strijdtoneel voor BK LD
Duathlon

Hosingen opnieuw strijdtoneel voor BK LD

Ilse Geldhof ETZ BK Duatlon LD
In 2015 bezette ETZ het volledige podium in Hosingen, met vlnr Kim Nulens, Ilse Geldhof en Deborah Ghyselen

Het was even puzzelen, maar de BTDF heeft dan toch de knoop doorgehakt en het Belgisch kampioenschap duatlon over de lange afstand toegekend aan het Luxemburgse Hosingen. Sinds het verdwijnen van de Powerman Vlaanderen in Geel is er een accuut gebrek aan long distance duatlonwedstrijden in eigen land. En dus moet de Belgische triatlon- en duatlon federatie voor het tweede jaar op rij uitwijken naar Luxemburg.

Vorig jaar pakten Seppe Odeyn en Ilse Geldhof de nationale titels in Hosingen, telkens met een tweede plaats in de Powerman. Dit jaar zal het BK LD in Hosingen doorgaan op 1 mei 2016. Met de het BK sprintduatlon op 12 juni in Gullegem en aan het einde van het seizoen (18 september) de titelstrijd op de korte afstand in Torhout zijn er weer drie BK’s in ons land voor de duatleten, én met een mooie spreiding dit jaar.

Voor de toppers wordt het een drukke periode in mei. Met op 1 mei het BK en op 8 mei het EK in Kopenhagen wordt het zaak van juist te pieken. Naast deze kampioenschappen kunnen de liefhebbers van de lange afstand ook nog kiezen uit een mooi aanbod in onze buurlanden. Op zaterdag 4 juni is er het NK LD in Almere-Duin en op zondag 24 juni schotelt de Ch’Triman in Gravelines de duatleten 10,5 km lopen, 90 km fietsen en nogmaals 10,5 km lopen voor. Die laatste is alvast Wedstrijd In De Kijker op 3athlon.be, waarbij we dus extra aandacht zullen schenken aan de Belgen in deze Noord-Franse wedstrijd. Via onderstaande affiche kom je op de (Nederlandstalige) informatie terecht over de duatlon in Gravelines.

gif-chtriman-2016