Lars Baeyens op Nederlandse bodem
Multisports

Bodegraven zwemloop
Start van de zwemloop in Bodegraven (foto: TTB)

Lars Baeyens treedt dit seizoen in de Nederlandse eredivisie aan met het Kijani-team. Hij wachtte echter niet op de start van die Nederlandse teamcompetitie om alvast de grens over te steken. Zondag trok hij naar Bodegraven, waar hij met ruim verschil de plaatselijke zwemloop won over de korte afstand.

De Kempenaar uit Wechelderzande zette de snelste zwemtijd neer en had na 500 meter zwemmen bijna een minuut voorsprong op zijn eerste achtervolgers. In de 5 km lopen liep Lars nog verder uit. Hij won vlot in 24’33, bijna vier minuten sneller dan Arnoud Van Garderen. Robert Van Der Toorn werd derde.

Lars Baeyens Bodegraven 1
Lars Baeyens wint de korte afstand in Bodegraven (foto: TTB)

Lars was blij met de eerste winst voor zijn nieuwe ploeg. “Het ging goed. Ik heb de 500 meter zwemmen en de 5 km lopen na een kleine 24 minuutjes als winnaar kunnen afsluiten. Eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat het niveau van de wedstrijd niet zo hoog lag, maar winnen is altijd leuk. En zeker deze eerste winst voor mijn Nederlandse team Kijani,” aldus Lars.

Op de lange afstand won Luke Rijnbeek. Die leek na 1000 m zwemmen al zeker van de zege met een scherpe tijd van 56’02. Maar uiteindelijk moest hij in de 10 km lopen nog het volle pond geven om de tijden van snellere lopers Ron Noordergraaf en Pascal Bus te kloppen. Dat lukte Luke maar ternauwernood. Met een eindtijd van 56’02 won hij de zwemloop, maar hij hield slechts 11 seconden over op Ron Noordergraaf. Pascal Bus klokte exact dezelfde tijd (56’52) als Martin Kerkvliet, zodat ze beiden ex aequo derde werden.

Bij de vrouwen had Kim De Vor minder tegenstand. Zij won in 59’00 voor Anne Stellaard en Ingrid Eelkema.