Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WK-parcours Rotterdam bekend
Nieuws

WK-parcours Rotterdam bekend

Rob Barel WK Rotterdam

In Hotel New York, wat het centrale hart zal worden van de triatlon van Rotterdam, is het parcours van het WK paratriatlon en de ETU sprint triatlon van 2016 bekendgemaakt. Tegelijkertijd kondigde organisator TIG aan dat levende legende Rob Barel aangeduid werd als race director voor het grootste triatlonevenement in de Benelux ooit.

Rotterdam is in 2016 het strijdtoneel voor een ETU European Cup over de sprintafstand en het wereldkampioenschap paratriatlon, zodat het voor de Belgen een keer mogelijk is om onze toppers Kim Plovier en Luc Huberty vlak over de grens bezig te zien. In 2017 organiseert Rotterdam de Grand Final van de World Triathlon Series.

Het WK-parcours voert de deelnemers langs een aantal iconische Rotterdamse landmarks zoals de Erasmusbrug, Hotel New York en de Euromast. De start van de wedstrijden is op de Kop van Zuid. Na 1500 meter zwemmen in de Rijnhaven vindt de transitie naar het fietsen plaats voor Hotel New York, waarna de Maas via de Erasmusbrug wordt overgestoken. In het Scheepvaartkwartier wordt een aantal ronden gereden, in totaal 40 kilometer. De transitie van fietsen naar hardlopen is aan de Veerhaven. De deelnemers finishen na vier ronden van 2,5 kilometer door het Scheepvaartkwartier op de Veerhaven.

Iedereen kan zich inschrijven voor de ITU Triathlon Championships Rotterdam 2016. Op 23 en 24 juli worden behalve het WK Paratriathlon ook de European Sprint Cup, het NK Masters en wedstrijden voor verschillende agegroups in de binnenstad van Rotterdam georganiseerd.

Met de start in de Rijnhaven en finish op de Veerhaven is het zwem- en loopparcours voor agegroupers nagenoeg gelijk aan het parcours van de para- en elite- atleten. Het fietsparcours voert de deelnemers langs de Maas. Het definitieve parcours voor agegroupers wordt binnenkort bekendgemaakt.

Meervoudig Europees kampioen Rob Barel wordt de race director. Hij kijkt enorm uit naar het evenement.

Barel werd als triatleet veelvuldig Nederlands en Europees kampioen. In 1994 werd hij wereldkampioen op de lange afstand en in 1992 won hij brons bij het WK op de Olympische afstand. “Het is speciaal dat Nederland gastheer is van twee van de grootste triathlonevenementen’, aldus Barel. ‘Ik verwacht dat triatleten vanuit de hele wereld er alles aan gaan doen om er in Rotterdam bij te zijn. De voorbije maanden merkte ik bij triatleten in Nederland al heel veel enthousiasme voor het evenement, vooral bij agegroupers die zich in hun leeftijdscategorie willen kwalificeren voor het WK in eigen land.”