Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Jelle Geens
Jelle Geens na zijn 22ste plaats in de wereldbeker in Cheng Du (foto: ITU/Delly Carr)
3quest

3quest: Jelle Geens

Jelle Geens na zijn 22ste plaats in de wereldbeker in Cheng Du (foto: ITU/Delly Carr)
Jelle Geens na zijn 22ste plaats in de wereldbeker in Cheng Du (foto: ITU/Delly Carr)

Meer media-aandacht voor BK dan Grand Final, wat ik zelf toch veel hoger inschat

1. Hoe bevalt het je tot nu toe als nieuwe kopman van LTTD? Ga je ook meestrijden in de T3 series? Zoja, welke wedstrijden?

[dropcap]I[/dropcap]k heb mijn overstap naar LTTD zeker nog niet beklaagd. Het is een leuk team met leuke ploeggenoten en een gemotiveerd en plezant bestuur. Ik denk dat we met LTTD zeker kunnen meestrijden in de T3 series. Voor mezelf vallen de T3 wedstrijden redelijk slecht. Tijdens het BK ploegentriatlon in Doornik ben ik op hoogtestage om het EK voor te bereiden. De volgende manche valt samen met het EK en tijdens de T3 wedstrijd in Vilvoorde zit ik op hoogte om de Spelen voor te bereiden. De laatste manche in Lille zal ik wel van de partij zijn! Maar ook zonder mij ben ik ervan overtuigd dat we met LTTD een zeer sterk team hebben.

Jelle Geens Oilservice Aguilas

2. Merk je nu dat je op zo’n hoog niveau zo’n sterke prestaties hebt geleverd dat je meer aandacht krijgt bij de media en sponsers? En ook van de dames?

[dropcap]I[/dropcap]k merk inderdaad toch wel dat er iets of wat meer media aandacht is gekomen sinds vorig jaar. Zo had Sporza mij vorig jaar gebeld vóór het EK en ook nu in de aanloop naar Australië. Ik genoot vooral het meeste media aandacht toen ik Belgisch kampioen ben geworden, veel meer bijvoorbeeld dan toen ik 8 ste werd op de Grand Final in Chicago wat ik zelf toch veel hoger inschat.

Jelle Geens BK 2015

Ook qua sponsors merk ik dat er ten opzichte van vroeger wel wat meer te onderhandelen valt. Doordat ik van team ben veranderd heb ik bijgevolg ook nieuwe teamsponsors die ik weer moet leren kennen en ik ben toch aangenaam verrast door de interesse en moeite die ze in mij willen steken.
Haha hmm… het is niet dat ik nu ineens meer of minder aandacht heb bij de dames.

Jelle Geens Chicago 2015

3. Je bent ondertussen vrij zeker van een startplaats op de Olympics in Rio, toch het belangrijkste sportevent in de wereld. Wat zijn zoal je verwachtingen, niet alleen op sportief vlak, maar qua beleving?

[dropcap]H[/dropcap]et ziet er inderdaad niet zo slecht uit voor de Olympische spelen in Rio maar ik moet natuurlijk nog met 2 woorden spreken aangezien het nog niet helemaal zeker is dat ik mag gaan. Mijn seizoen is wel opgebouwd in de veronderstelling dat ik naar Rio mag gaan, waardoor ik in het begin van het seizoen toch wel wat belangrijke races links laat liggen.

Jelle Geens zwemtraining

Op sportief vlak mik ik op een top 16, natuurlijk hangt in triatlon en dan zeker ook voor mij als iets mindere zwemmer, veel af van het wedstrijdscenario. Komt alles samen zoals vorig jaar op de Grand Final zit er misschien nog iets meer in. Maar die top 16 is toch vanuit elke scenario mijn ambitie.

De triatlon zelf gaat qua beleving denk ik niet zo veel anders zijn dan een andere WTS, het is nog altijd gewoon een triatlon tegen de triatleten waar je al een heel jaar tegen racet. Ik denk dat alles er rond toch nog wel iets zots en groots gaat zijn, ik kan me er moeilijk iets bij voorstellen. Ik ben benieuwd!

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Volgende vragen zou ik graag stellen aan Lowie Dewitte:

1. Je bent afgelopen winter enkele maanden op missie geweest in Afghanistan, hoe heb je daar kunnen trainen?
2. We kennen je vooral als sterke fietser, waar gaan we je dit jaar kunnen zien voorbij vlammen en wat zijn de ambities?
3. Heb je als überbiker interesse om binnen afzienbare tijd over te schakelen naar de lange afstand?