Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel zorgt voor unieke dubbel
Claire Michel pakte in 2014 al een keer brons in Chengdu (foto:ITU/Delly Carr)
Nieuws

Claire Michel zorgt voor unieke dubbel

Claire Michel pakte in 2014 al een keer brons in Chengdu (foto:ITU/Delly Carr)
Claire Michel pakte in 2014 al een keer brons in Chengdu (foto:ITU/Delly Carr)

Nog nooit stonden een Belgische man en vrouw samen op het podium van een Wereldbeker, maar na de knappe bronzen plak van Marten Van Riel deed Claire Michel nog beter. Ze pakte na een indrukwekkend loopnummer zilver en zette daarmee alle pech en kleine foutjes van de laatste weken helemaal van zich af. Alleen de Amerikaanse Summer Cook liep sneller dan onze landgenote.

In de vorige WTS en wereldbeker wedstrijden waren het vaak kleine details en stomme vergissingen die Claire Michel de das omdeden. In Chengdu viel het allemaal op zijn plaats. Claire moest opnieuw in de achtervolging, maar dit keer was het verschil in het zwemmen niet te groot. Halfweg kwam haar chase pack vooraan aansluiten zodat we een finale kregen met meer dan 30 atletes.

Vanaf de eerste kilometers lopen, ging Claire er samen met Summer Cook vandoor. Tot halfweg bleven de twee samen. De rest volgde dan al op een halve minuut. Vlak voor het ingaan van de slotronde plaatste Cook een definitieve aanval en ze won de Chinese World Cup manche in 2u00’05. Claire Michel liep 37″ later binnen als tweede. De derde plaats was voor de Oostenrijkse Lisa Perterer.

In 2014 pakte Claire al een keer een derde plaats in Chengdu. In de geschiedenis van de ITU World Cup is ze nog altijd maar de vierde dame die een medaille behaalde. Het is de allereerste zilveren medaille ooit voor ons land.

Katrien Verstuyft was goed voor brons in Cartagena 2014. Kathleen Smet won in 2004 in Corner Brook, waar ze in 2002 net zoals in Lausanne brons behaalde. Ook Mieke Suys stond in Corner Brook ooit op het podium, met brons in 1998. In 1997 behaalde ze in Stockholm en Tiszaujvaros brons en ze won de wereldbekermanche in Embrun dat jaar.

2016 Chengdu ITU Triathlon World Cup   Triathlon.org