Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldbekerpodium voor Van Riel
Nieuws

Wereldbekerpodium voor Van Riel

Marten Van Riel Chengdu

Het sprookje van Marten Van Riel blijft verder duren. Vannacht (Belgische tijd) pakte Marten Van Riel de derde plaats in de ITU Wereldbeker triatlon van Chengdu in China. Hij is na Simon De Cuyper nog maar de tweede Belgische man die een medaille kon pakken op een World Cup. Na zijn knappe prestaties in Abu Dhabi (17de), Mooloolaba (12de), New Plymouth (5de) en Goldcoast (8ste) staat met zijn derde plaats niets meer in de weg van een deelname aan Olympische Spelen in Rio.

Het wedstrijdscenario was ideaal. Van Riel legde zich aan kop tijdens het zwemmen en kwam na 19’48 als eerste uit het water. In een kopgroep van 8 atleten begon hij aan de 40 km fietsen. Die kregen even later het gezelschap van een dertigtal achtervolgers. Alleen de Mexicaan Rodrigo Gonzalez raakte nog weg uit de grote kopgroep. De achtervolging geraakte onvoldoende op gang en de verrassende Gonzalez mocht zo onbedreigd naar zijn allereerste wereldbeker zege rijden en lopen.

Daarachter zat Van Riel constant voorin in de strijd om de tweede plaats. In de slotfase was Rostyslav Pevtsov net iets te snel. De atleet uit Azerbeidjan klopte de 185-Sportoase-Vaillant atleet met vier seconden voor het zilver. In 1u49’33 pakte onze landgenoot het brons.

Na Simon De Cuyper in Tongyeong (3de) en Huatulco (winst) is het nog maar de derde medaille op een Wereldbeker voor België bij de mannen. Simon De Cuyper was dit jaar zelf ook van de partij, raakte achterop in het zwemmen en gaf op.

2016 Chengdu ITU Triathlon World Cup   Triathlon.org