Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ook Sander kan winnen…
Nieuws

Ook Sander kan winnen…

Sander Heemeryck wint Zaventem

Vorige week werd het nieuwe Domo-Scott team nog in Herentals aan de pers voorgesteld, zondag zorgde Heemeryck alvast voor een knappe zege voor zijn nieuwe ploeg. We hebben het echter niet over Belgisch kampioen LD Pieter maar wel zijn jongere broer Sander. Die maakte nog niet zo lang geleden de overstap naar triatlon en bewees in Zaventem zondag dat hij flink wat progressie gemaakt heeft.

In het zwemonderdeel, gelukkig voor de atleten nog in binnenbad, verloor hij niet te veel tijd. Ook op de fiets wist Sander het verschil te beperken om dan hard uit te pakken in het lopen.

Lange tijd leek Dieter Boeye van Atriac op weg naar de overwinning. Ondanks de wisselende weersomstandigheden pakte hij een mooie voorsprong tijdens de 20 km fietsen, maar in de slotfase kwamen de achtervolgers terug. In en rond het Park van Zaventem moest Boeye zijn meerdere erkennen in Heemeryck en Ramses Van Hoofstat. Die werd tweede op een vijftiental seconden van Sander. De aanvalslust van Boeye werd beloond met een derde plaats.

Bij de vrouwen won Ninke Meynen in 1u14’46. Ze had een ruime voorsprong op An Karnas en Ines Costermans.

De wedstrijd was een organisatie van ETZA, mede ondersteund door 3athlon.be partner BAIK Nossegem.

Zaventem 2016