Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Off-day voor Coddens in Transsylvania
Coddens en Schuermans vormen dit jaar een duo in de Grand Raid (foto: Kris Coddens)
Multisports

Off-day voor Coddens in Transsylvania

Coddens Schuermans Roemenie
Kris Coddens en Robin Schuermans voor de start in Roemenië

Targu Mures bevindt zich in het hart van Transsylvania, de onherbergzame streek in Roemenië, vooral bekend van de Dracula-verhalen. Tot nogtoe een onbekend gebied op triatlonvlak, maar zondag werd er wel voor het eerst het EK cross duatlon gehouden. En het was blijkbaar een enorm zwaar parcours, gezien de ruime tijden die de deelnemers deden over lopen en mountainbiken. Onze landgenoot Kris Coddens startte als titelverdediger, maar de topfavoriet had een off-day.

Kris liep samen met de Roemeen Balanescu weg van de tegenstand in de eerste kilometers, maar verloor al snel veel terrein. Ook op de mountainbike bleef hij verder wegzakken. Uiteindelijk zat er niet meer in dan een vijfde plaats.

De Spanjaard Xavier Jové werd de verrassende winnaar in 2u08. Zijn landgenoot Joan Freixa werd bijna twee minuten later tweede, vlak voor thuisatleet Balanescu. Kris Coddens werd vijfde in 2u12’51. Robin Schuermans kreeg het lastig in het eerste lopen, kwam als 18de in de wisselzone, maar rukte daarna nog op naar de 14de plaats in 2u30’26, goed voor een vierde plaats bij de U23.

Didier Vandenbosch Carl Salomez

Een dag eerder deed de ploegmaat van Bientje, Carl Salomez het ook al uitstekend. Carfl werd knap vierde in zijn M30 age group. Didier Vandenbosch pakte de enige Belgische medaille, maar het was wel meteen een gouden bij de M50 voor Johan Neevel, de Nederlandse bondscoach van de offroad-atleten.

2016 Târgu Mures ETU Cross Duathlon European Championships   Triathlon.org