Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Lone Meertens
3quest

3quest: Lone Meertens

Lone Meertens met vlak BK Brugge 2015
Lone Meertens pakt de titel in Brugge (foto: Katrien Decru)

Zo hebben we een beurtrol voor het koken en klusjes. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om gezond te kunnen eten in Leuven

1. Je bent sinds dit jaar nieuw in Leuven, naast triatlon al kennis kunnen maken met de stad en de ‘losgelaten’ triatleten in het uitgaansleven?

[dropcap]I[/dropcap]k studeer vanaf dit jaar in Leuven en zit op kot met ex-zwemsters van mijn zwemclub in Genk. Daar ben ik heel gelukkig mee, want zij steunen mij op gebied van studies en sport. Zo hebben we een beurtrol voor het koken en klusjes. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om gezond te kunnen eten in Leuven en het is ook nog eens heel gezellig.

Door de combinatie studies en sport heb ik eigenlijk nauwelijks tijd om het uitgaansleven te ontdekken.  Aangezien ik meestal al om 7 uur in het zwembad lig is dit ook niet zo een goed idee. :-p

Na het seizoen kan dat natuurlijk wel al eens gebeuren. 😉

Lone Meertens in de ETU manche van Quarteira (foto: Clarisse Henriques)
Lone Meertens in de ETU manche van Quarteira (foto: Clarisse Henriques)

2. Waar ligt de focus dit seizoen? Wat zijn voor jou de belangrijkste doelstellingen?

[dropcap]E[/dropcap]erst en vooral wil ik goed doorkomen in mijn eerste jaar burgerlijk ingenieur.

Op sportief vlak ben ik zeer tevreden dat ik mocht aansluiten bij de trainingsgroep in Leuven onder begeleiding van Stijn Goris. Dit seizoen ligt de focus vooral op veel basistraining in functie van de komende jaren. Ook wordt er gewerkt aan techniek en efficiëntie.

Wat betreft de wedstrijden willen we met ons damesteam van ZAMARO-Wilier het de andere ploegen moeilijk maken in de T3 wedstrijden. Daarnaast kijk ik ook uit om te starten in enkele ETU-wedstrijden.

Het EK junioren is ook een mooi doel, om ervaring op te doen, maar of ik mag deelnemen is nog af te wachten tot na de selectie.

Lone op de fiets tijdens het BK Jeugd in Brugge (foto: Katrien Decru)
Lone op de fiets tijdens het BK Jeugd in Brugge (foto: Katrien Decru)

3. Al verdere toekomstplannen op privé, professioneel en sportief vlak?

[dropcap]I[/dropcap]k wil uiteraard mijn diploma halen en een uitdagende job vinden, maar voor dat het zover is wil ik de combinatie studeren-triatlon zeker blijven maken en proberen enkele goede prestaties in de triatlonwereld neer te zetten. Ik wil er in elk geval alles aan gedaan hebben om zover mogelijk te geraken in de triatlon.

Lone Meertens Quarteira bike 1
Lone had een goede wedstrijd in Quarteira (foto: Larisse Henriques)

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Volgende vragen zou ik graag stellen aan Charlotte Deldaele:

1. Je beide ouders hebben de olympische droom kunnen waarmaken in een andere sport, namelijk het kajakken. Hoe ben jij dan in de triatlonwereld beland?

2. Je bent geen doorsnee meisje. Ik bewonder je dat je jezelf durft te zijn en dat durft te tonen. (Tattoos, muziekstijl, …) Kan je ons hier wat meer over vertellen?

3. Wat zijn jouw belangrijkste doelstellingen voor dit jaar? en de komende jaren?