Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bientje: “Het hoogtepunt der dieptepunten”
European Championship Cross duathlon
Column

Bientje: “Het hoogtepunt der dieptepunten”

European Championship Cross duathlon
Bientje finisht als 4de bij de U23 (foto: Didier Vandenbosch)

Als je alleen de uitslag bekijkt, dan kom je tot de conclusie dat Robin Schuermans het niet onaardig deed op het EK cross duathlon en maar net naast het podium viel bij de U23. Hij had echter op meer en beter gehoopt, zoals je kan lezen in een opvallend ernstige blog van zijn alter ego Bientje. “Vrijdagochtend 22 april omstreeks vijf uur. De wekker loopt af en de vriendin kan nog altijd genieten van de gratis warmtebron die naast haar ligt te dampen. Nog 2 daagjes had ik alvorens Bientje voor de eerste keer aan de start kwam van een internationale wedstrijd. Dit klinkt al veel stoerder dan dat het effectief is. Maar het EK Cross duatlon was voor het eerst in jaren nog eens een doel waar ik specifiek naar toegewerkt heb. Dat zal het griepvirus dat met veel goesting in mij rondzwierf een dikke worst gewezen hebben. Bientje is sterk maar blijkbaar zijn er op deze wereld toch nog manieren om hem stil te krijgen.”

“Enkele uurtjes later zagen we (reisgezellen van dienst waren Kris Coddens en Carfl Salomez) op de autostrade iemand rondtoeren met paard en kar. Dan weet je dat je de moderne metropool Geluwe verlaten hebt en aangekomen bent in Roemenië. Het land waar Dracula en gipsy’s de plak zwaaien en waar men zeer goedkoop beneveld kan geraken.

Niet veel later had ik voor het eerst in 5 dagen nog eens sportieve kleren aangetrokken. Het virus in mij had echter nog zijn pinoir aan. De eerste klim richting het parcours maakte van de immers altijd imposant ogende Bientje een astmatische stofzuiger wiens sportieve uitstraling wat mee had van een paling op een fiets. “Hoe leer ik een paling fietsen?” was trouwens ooit de titel van een strafopstel dat Bientje in zijn jonge jaren moest schrijven. Lollerds zijn het toch die leerkrachtjes.

Met een beetje geluk kon Kris tijdens de verkenning ook nog eens zijn ‘patte’ breken. Ik had meteen al hoop dat ik mijn fiets heldhaftig kon afstaan zodat hij zijn titel kon verlengen en zodat ik toch ook nog wat mijn land kon dienen. Lolz. De fiets werd gerepareerd maar Bientje niet. De antibiotica was solidair met de luchtverkeersleiders. Ze werkten niet naar behoren.

Zaterdag was Carfl aan de beurt. Na een lastige wedstrijd kwam hij al hinkend als 4e van zijn age group over de streep. Bleek dat hij letterlijk achterwaarts heeft gelopen van de pijn aan de knie. Wat een held lolz.

Een dagje later stonden de elite en de u23 aan de start. Waar ik zelf dan toch ook zo fris als een zakje patatten aan de start stond, bang om niet af te gaan. Iedereen werd zelfs per naam naar de startlijn geroepen. Uiteraard was er maar 1 atleet die huppelend en met een pirouette naar die lijn strompelde. De merknaam Bientje moet en zal internationaal bekend worden lolz.

On your marks, ready, PANG ! Bientje nam de kopstart niet. Dan hoef ik voor de fans geen uitleg meer te geven. Een wedstrijd waar Bientje niet als eerste uit de startblokken vlamt is als een lege mossel, een rotsstrand, een lege kindersurprise, een platte band, een café zonder bier, een Parijs Roubaix die gewonnen wordt door Mathew Hayman net voor Tom Boonen, kortom een ontgoocheling voor iedereen. Net zoals het verloop van de hele wedstrijd. Na 2km dacht ik echt aan stoppen aangezien ik hier de merknaam Bientje echt geen eer kon aandoen. Maar toen dacht ik aan de kans dat iedereen voor me ofwel ten val kon komen ofwel pech kon hebben ofwel een plotse dood kon sterven. Wat echt erg zou zijn maar Bientje wel een Europese titel kon opleveren. Dit gebeurde allemaal niet en ik eindigde mijn rustige duurtraining op een 14e plaats en als 4e u23. Jammergenoeg zegt dit veel meer over de bezetting dan over mijn kalvarietocht.

Kris werd met een slechte dag toch nog 5e maar kon jammer genoeg zijn titel niet verlengen. Maar ook hij zal keihard terugslaan (met zijn Orbea of Xterra-pet).

De ontgoocheling begon pas toen ik thuiskwam. Het reisje was gedaan en toen begon de gedachte in te sijpelen dat ik een bijna zeker Europees podium miste door een virusje met gevoel voor sarcasme. Ik voel me nog steeds als een lamlendige vod en daarom beslis ik bij deze om niet deel te nemen aan het BK LD Duatlon van aanstaande zondag.

Sorry voor de weinige humor die uit dit tekstje te verkrijgen is maar Bientje is wat teleurgesteld. Maar ach wat, het leven gaat door en Donald Trump heeft nog altijd een realistische kans om president van de VS te worden. Dan zijn er dus ergere dingen dan een gemiste wedstrijd lolz.

Danku Brent Debaere en jouw Sportics om mijn eerste officiële sponsor te zijn en sorry dat ik niet meteen met een dijk van een resultaat kan afkomen…”

Lees hier het volledige verhaal, met schitterende foto’s van Europees kampioen M50, Didier Vandenbosch.