Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Eerste zege in een kwarttriatlon voor Kenneth
Nieuws

Eerste zege in een kwarttriatlon voor Kenneth

Kenneth Vandendriessche heeft zaterdagmiddag de Volcano Triathlon van Club La Santa gewonnen. Hij is de opvolger van Bert Jammaer die vorig jaar de beste was in Lanzarote. Voor Kenneth, die volgende week in Kopenhagen zijn Europese titel op de lange afstand in het duatlon verdedigt, was het een bijzondere prestatie. De Volcano Triathlon is namelijk zijn allereerste overwinning in een kwarttriatlon uit zijn carrière (nadat hij in 2014 al eens de sprinttriatlon van Roeselare won). De West-Vlaming maakte een paar jaar geleden de overstap van duatlon naar triatlon en heeft jaar na jaar progressie gemaakt. Dit seizoen, waarin hij door Luc Van Lierde getraind wordt, lijkt hij voor de definitieve doorbraak te staan.

Kenneth Vandendriessche Volcano Triathlon

Kenneth klopte in Club La Santa de thuisatleet Stephen Bayliss en Raoul Lecuona. Bij de vrouwen was Michelle Vesterby de grote favoriete, maar het was Alice Hector die voor de grote verrassing zorgde en de winst pakte. Vesterby werd tweede voor de Spaanse Saleta Castro.

Kenneth was niet de enige Belg die het uitstekend deed. Er stonden nog een pak Belgen aan de start in de Volcano Triathlon. Filip Van Craenenbroeck had een goeie dag op zijn geliefkoosde terrein. De werknemer van Club La Santa pakte een mooie vijfde plaats. Bij de vrouwen startte Amber Rombaut bijzonder sterk, maar op het zware fietsparcours verloor ze een aantal plaatsen. Uiteindelijk liep ze naar een knappe zesde plaats.

Wij keken vooral uit naar een paar age group categorieën. In de M45, de reeks van Mark Meutermans en Mojid-man Olivier Smekens, werd Thomas Goossens tweede. Ook Lieven Van Meel en Rene Delbaere deden het goed. Bij de vrouwen stond Anna Van Puijenbroeck met wat extra stress aan de start, want zij werd vooraf door de persverantwoordelijke als één van de topfavorietes genoemd. Ze werd 96ste.

volcano results booklet 2016.pdf