Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tine Deckers wint 70.3 (bike-run) Aix
Nieuws

Tine Deckers wint 70.3 (bike-run) Aix

Tine Deckers wint Aix 2016 gr

In een 70.3 Ironman zonder zwemproef pakte Tine Deckers zondag een overtuigende overwinning. Door de lage temperaturen in Aix-en-Provence werd de zwemproef afgelast in de 70.3 Ironman van Pays d’Aix. De organisatie besloot dan maar om er een bike-run van te maken. In tijdritvorm vertrokken de atleten op basis van lottrekking voor een individuele fietsproef. Het maakte de wedstrijd chaotisch om volgen, behalve voor Tine Deckers. Zij nam een ruime marge op de tegenstand in de 90 km fietsen.

In de halve marathon hield onze landgenote moeiteloos stand en in 3u56’18 was ze de enige vrouw die onder 4 uur bleef. De Duitse Julia Gajer zette de tweede tijd neer (4u02’29) en de Britse Nikki Bartlett werd derde in 4u04’07. Alexandra Tondeur lag lange tijd op koers om een top-5 te behalen, maar de Duitse Astrid Stienen liep uiteindelijk nog iets sneller.

Tine Deckers 703 Aix 2016

Bart Borghs beste Belgische man

Nadat hij vorig jaar de beste age grouper was van het hele pak in Maastricht, besliste Bart Borghs om in 2016, net zoals zijn SMO-Specialized ploegmaat Timothy Van Houtem, een Ironman Pro licentie te nemen. In zijn eerste optreden als prof zette hij van de Belgen de snelste tijd neer. Met 1u11’52 liep hij na David McNamee de snelste halve marathon en hij finishte als 14de in 3u’42’41.

Pieter Heemeryck deed er iets langer over. Hij werd 16de in 3u42’55. Timothy Van Houtem werd 17de en Wouter Monchy 25ste.

Straks proberen we nog updates te brengen over de Belgische age groupers.

Aix 2016