Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Goud en zilver op EK Powerman
Odeyn en Vandendriessche vorig jaar op het EK in Kopenhagen. Ook deze wedstrijd verdwijnt...
Duathlon

Goud en zilver op EK Powerman

Odeyn Vandendriessche Kopenhagen

Kenneth Vandendriessche heeft in Kopenhagen zijn Europese titel duatlon lange afstand verlengd. In een zinderende finale in een broeierig warm Kopenhagen bleven drie Belgen en twee Fransen over. In de slotronde zetten Seppe Odeyn en Kenneth Vandendriessche een laatste aanval in. In een rechtstreeks duel met Seppe bleek Kenneth de sterkste.

Het fietsparcours was zo vlak als een biljartlaken en er stond niet eens een zuchtje wind in Denemarken. En dus kregen we een tactische race waarin het looptempo de eerste 10 km hoog genoeg lag om een paar favorieten uit te tellen, maar niet verschroeiend genoeg om voor een schifting te zorgen. De Belgen nestelden zich met drie voorin in een kopgroep van tien. Vandendriessche en Odeyn kregen er het gezelschap van Jerome Philippe, die pas vorige week werd geselecteerd door de LBFTD na een sterke Powerman Luxemburg.

DSC_0171

De Waalse veertiger eindigde maar net naast het podium na een goeie wedstrijd. Hij eindigde op zes seconden van de bronzen Yannick Cadalen. “Jammer dat ik er zo laat aan begonnen ben,” vertelde Jerome ons. “Iedereen zei me al een tijdje dat ik duatlon moest gaan doen, omdat ik redelijk snel kan lopen. Spijtig genoeg heb ik die stap pas laat gezet, want dit soort wedstrijden liggen mij wel.”

In de 60 km fietsen kwam er geen schifting en dus moesten de laatste 10 km lopen over de medailles beslissen. “De laatste keer in het park (in de buurt van de Kleine Zeemeermin – redactie) besloten Seppe en ik om nog eens te versnellen. Toen we een gaatje hadden, zijn we blijven doorgaan. In de spurt was ik enorm blij dat ik het kon halen van Seppe en mijn titel kon verlengen. Al was het dit alweer wat duatlon betreft. Vanaf nu is het alleen nog triatlon dit jaar, met Brugge als volgende grote afspraak,” aldus de Europese kampioen die voor een vijfde Belgische gouden plak zorgde op evenveel jaar.

DSC_0172

Seppe Odeyn kon leven met zijn tweede plaats. “Ik heb vandaag verloren van een sterkere tegenstander. Ik gun het Kenneth dan ook. Uit respect voor hem heb ik zelfs mijn ‘klakske’ afgezet tijdens de Brabanconne,” lachte Seppe. “We hebben vandaag met de Belgen goed samengewerkt en dan doet het deugd om het te kunnen afmaken. Helaas kan ik niet echt gaan feesten, want volgende week wacht Bilzen en daarna is er de halve van Leuven. Die wedstrijden staan allemaal in het teken van mijn eerste Ironman in Nice,” aldus de Flandrien.

Diego Van Looy was de vierde Belg bij de elites. Hij moest in het eerste lopen zijn eigen tempo zoeken en kwam samen met wereldkampioen Le Bellec in de achtervolging terecht. Twee slechte wissels kosten hem opnieuw kostbare tijd. Meer dan een twaalfde plaats zat er niet in.

Bij de dames klopte de Zwitserse Nina Brenn de thuisatletes Maya Stage Nielsen en Susanne Svendsen na een spannende strijd.

Podium Kopenhagen 2016

Bij de age groupers pakten onze landgenoten ook nog 4 medailles. Virginie Soenen behaalde zilver in de W30 klasse. Jonas Vandevyvere werd Europees kampioen bij de M25 en bij de M45 pakte Jerome Claeys de titel. Voor Didier Deveirman was er brons in de M35 categorie.