Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kris Coddens nog niet top in Griekenland
Multisports

Kris Coddens nog niet top in Griekenland

Kris Coddens Xterra Greece 2016

Kris Coddens is zaterdag 6de geworden in de Xterra van Griekenland, de wedstrijd die hij vorig jaar won. Dit jaar kende de offroad triatlon er wel een erg sterke bezetting. Roger Serrano bleek op het uitdagende parcours de sterkste en won voor topfavoriet Ruben Ruzafa. De twee kleppers begonnen samen aan het afsluitende lopen en zorgden dus voor een spannende strijd. Brice Daubord werd 3de, Arthur Forissier 4de en Francois Carloni 5de. Niet de minste waartegen Coddens zaterdag verloor dus. Ook onze andere landgenoten deden het uitstekend. Tim Van Daele pakte naar eigen tevreden een mooie 12de plaats. En Joeri Deleebeeck werd tweede in zijn age group.

Coddens was duidelijk ontgoocheld. “Het is een 6de plaats geworden in Griekenland, in een sterk deelnemersveld dat steeds sterker wordt. Het wordt een stevig jaar. Ik heb nog behoorlijk gezwommen in het olympisch water,  en samen met Forissier stevig gereden over de gladde grindpaden met prachtige uitzichten. Na 20 km heb ik toch wat moeten lossen en in het lopen met 2 “kruipklemmen” de beste benen niet meer gevonden en positie gehouden.. Werk aan de winkel dus, maar niet dramatisch. Nu, ik had de voorbije dagen drie slechte nachten, dus misschien heeft dat ook wel meegespeeld,” aldus Kris. Richting Xterra Belgium, op 11 juni in Namen, klinkt hij alweer strijdlustig. “Ik heb twee Xterra’s gewonnen en zou graag hebben dat Namen mijn derde zege wordt. Ik ben er naartoe aan het werken om op de Citadel te pieken.”