Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Elsegem kleurt wit-groen-zwart
Duathlon

Elsegem kleurt wit-groen-zwart

ETZ Elsegem
Een blije Victor Steelandt in Elsegem (foto: Corry Van Iseghem)

Naar jaarlijkse gewoonte trokken de duatleten op Pinkstermaandag naar de voet van de Vlaamse Ardennen om er het beste van zichzelf te geven tijdens de 22ste editie van de duatlon van Elsegem. In de felgesmaakte organisatie van het feestcomité ‘Elsegem Leeft’ verzorgden de ETZ-atleten het spektakel door zowel bij de dames als bij de heren de overwinning weg te kapen.

Om klokslag 15u werd in het pittoreske Elsegem het startschot gegeven van één van de populairste duatlons uit Vlaanderen. Het ongewone, explosieve & laagdrempelig format (3km lopen – 33km fietsen – 3km lopen) trok ook dit jaar een breed publiek aan. Bij de dames was Ilse Geldhof torenhoog favoriete, bij de heren was het afwachten of het sterke Franse ETZ-blok opgewassen zou zijn tegen topfavoriet Axel Van Liefferinge, winnaar van de editie in 2014.

Van zodra het startschot weerklonk, joegen TRIGT-atleten Yves D’Harveng, Paul Bara & Axel Van Liefferinge het tempo fors de hoogte in. Victor Steelandt, die zich als enige ETZ-atleet staande wist te houden in de kopgroep, liep attent mee en was er als de kippen bij om een aantal fikse versnellingen vakkundig te pareren. Sterker nog, dankzij een erg vlotte wissel sprong de atleet uit Armentières als eerste op de fiets, op de hielen gezeten door Yves D’Harveng, Philippe Colson & Axel Van Liefferinge.

Vivien Tetart, Frederic Dive, Sylvain Vanyper en Tom Van Driessche slaagden erin de schade te beperken en volgden op een kleine 20”. Onder impuls van een beresterke Vivien slaagden de Franse ETZ-atleten erin om al snel de kloof met de leiders te dichten, wat even later ook zou lukken voor Tom, het ETZ-speerpunt bij de masters. Vivien beschikte duidelijk over een uitstekend stel fietsbenen en muisde er vrijwel meteen van onder. Na één van de vijf fietsronden kwam hij door met een voorsprong van een kleine 20”. Het sein voor Victor om de bres te dichten en er samen met boezemvriend Vivien een indrukwekkend koppeltijdritje van te maken. Halfweg het fietsen keek de achtervolgende groep, die perfect lamgelegd werd door het ETZ-trio Dive, Vanyper & Van Driessche, tegen een achterstand van een kleine minuut aan.

Toen hardrijder Bert De Waele als enige wegglipte uit de achtervolgende groep, sloeg de vertwijfeling in het peloton, dat intussen 25 man sterk was, toe en stokte de achtervolging helemaal. Victor & Vivien bleven goed ronddraaien en konden met een geruststellende voorsprong van anderhalve minuut het 2delopen aanvatten. Zij aan zij werkte het duo de 2de run af om uiteindelijk hand in hand over de finish te lopen en samen het zegegebaar te maken! Een straf nummer van de 2 joviale Franse ETZ-atleten! Axel Van Liefferinge vervolledigde het podium.

dua2016heren.pdf

Bij de dames verkeert Ilse Geldhof momenteel in bloedvorm, na een schitterende tweede plaats vorige week tussen de wereldtop in het Franse GP-circuit. In Elsegem trok ze de gashendel meteen open. Enkel Emma Claisse slaagde erin om even aan te pikken. Halfweg de eerste run viel Ilse, die de 1ste run afwerkte aan net geen 18 km/u, alleen. Met een voorsprong van 18” sprong ze op haar Ridley Noah-bolide en werkte ze een indrukwekkend tijdritje af, goed voor een gemiddelde snelheid van 37,3 km/u. Ook in de 2de run zette Ilse de snelste tijd neer, wat haar een logische en oververdiende zege opleverde. Ilse, die momenteel in volle voorbereiding is op het WK duatlon in Aviles (05/06), had aan de finish een voorsprong van 3’47” op TRIGT-atlete Emma Claisse. Soetkin Vertenten werd derde.

dua2016dames.pdf

Met dank aan ETZ voor het verslag. Het volledige verslag leest u hier op de site van ETZ.