Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wouter Simons alweer sterkste in Genk
Nieuws

Wouter Simons alweer sterkste in Genk

Wouter Simons wint Genk 2016
Wouter Simons voor de vierde keer in Genk (foto: Johan Tack)

Ze kunnen in Genk de Wormstrong triatlon binnenkort de Grote Prijs Wouter Simons gaan noemen… De zoon van levende triatlonlegende Danny Simons (in de vorige eeuw  meervoudig Belgisch kampioen en veel winnaar) won zondag voor de vierde keer in de sympathieke triatlon voor het goede doel. En opnieuw was Jesse Lormans zijn belangrijkste uitdager.

Jesse kwam er dit keer een stuk dichterbij. De verschillen na de 750 meter zwemmen in binnenbad waren erg beperkt. Lormans zette in 10’32 de beste tijd neer maar op een handvol seconden volgden onder andere Wouter Simons, Brecht Reynders, Ruben Marynissen, de eerste dames (en beide Nederlandse internationals bij de juniores) Rianne De Croock en Rani Skrabanja, en Dieter Staelens.

Die ging er op de fiets samen met Lormans vandoor maar veel voorsprong konden ze op het korte parcours van iets meer dan 3 km, dat ze zes keer moesten doen, niet pakken. De beide triatleten waren in het lopen geen maat voor Simons. Die pakte al snel de leiding en liep in een eindtijd van 1u02’39 naar zijn 4de zege in Genk. Jesse werd tweede in 1u03’10 tweede en Dieter Staelens mocht met 1u03’30 mee op het podium.

Rianne De Croock Genk 2016
Rianne De Croock wint bij de dames (foto: Johan Tack)

Bij de dames wachtte Rianne De Croock niet op haar landgenote tijdens de 19 km fietsen. Ze ging autoritair aan de leiding en pakte verdiend de overwinning. Skrabanja werd tweede. Lien Peeters werd eerste Belgische op de derde plaats na een felle strijd met Jocelyne Vervaet.

Genk 2016