Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wie wordt de 30ste winnaar in Sint-Laureins?
Nieuws

Wie wordt de 30ste winnaar in Sint-Laureins?

St Laureins 1988

Dit jaar is de Boerekreektriatlon in Sint-Laureins aan zijn 30ste editie toe. Op zaterdag 4 juni zijn Willem Brems, Michael De Wilde, Kjel De Hertog en PJ Penne (en wie weet Peter Croes ook…) blikvangers bij de mannen en Mieke Suys, Joke Coysman, Charlene Ottevaere en Miek Vyncke bij de vrouwen. De kans is groot dat zij wel in de uitslag zullen staan, in tegenstelling tot in 1987, toen er door het te veel stayeren niet eens een uitslag werd opgemaakt. Stayerende atleten is dus blijkbaar een probleem van alle tijden 🙂

Op de foto prijkt Guido Huysmans, in 1988 winnaar van de toen al 4de editie van wat toen nog bekend stond als de kwarttriatlon van Sint-Jan-In-Eremo. Hij bezorgde ons nog een oud verslag uit Het Volk van ’88:

St-Jan-in-Eremo 1988 art Het Volk

De organisatie is ondertussen nog op zoek naar de volgende oud-winnaars (met tussen haakjes het jaartal waarin ze de wedstrijd wonnen):

Lut Claeys (1988)
Ingrid Gens (1991)
Goele Vandenbroeck (1992/1993)
Annelies Van Schoors (1995)
Therese Van Laere (1996)
Bianca Van De Kieboom (1998)
Ilse Raes (1999)
Ronnie Babijn (2001/2004)

Op 4 juni aanstaande belooft het een feestje te worden in Sint-Laureins. Net zoals de voorgaande jaren wordt er gekozen voor de succesformule van een non-drafting kwarttriatlon (1km zwemmen-40km fietsen-10km lopen). Deze wedstrijd staat zowel open voor recreatieve atleten als echte toppers. Er worden 3 verschillende startwaves voorzien, zodat iedereen op zijn niveau kan sporten. De dames krijgen een volledig aparte wave 19’ voor de heren en strijden om de titel “Battle of the sexes” en een extra winstpremie. Naast het sportieve gebeuren is ook heel wat randanimatie te beleven met oa. kinderanimatie en een afsluitende barbecue voor alle trouwe medewerkers, sponsors en ex-winnaars van de voorbije edities.

In totaal zijn er 300 deelnemers geregistreerd voor de kwarttriatlon. Het parcours blijft identiek aan de editie van 2016. De winnaars van de voorbije editie Willem Brems en meervoudig Olympiër Mieke Suys zijn alvast van de partij. Ook heel wat ex-winnaars waaronder Joke Coysman, Olympiër Peter Croes en thuisatleet Michael Dewilde. Evenals enkele belangrijke outsiders als Kjell De Hertog, Pieter Jan Penne, Belgisch kampioene op de lange afstand Charlene Ottevaere en meervoudig Europees en wereldkampioene duatlon Miek Vyncke.

Een uitdagende en mooie omloop door het krekengebied van 40 km en het prachtige loopdecor langs het Leopoldskanaal en sport- en recreatiegebied De Boerekreek. Ook voor de ironkids tussen 6 en 12 jaar is er een aparte zwemloop voorzien voorafgaand aan het event om eens kennis te maken met deze multisport. Voor deze ironkids zijn daginschrijvingen nog mogelijk. De allerkleinsten duiken om 11u het water in en zwemmen 2 rondjes in het ondiepe gedeelte. De kwarttriatlon gaat om 12u30 van start door de verschillende deelgemeenten van St-Laureins.