Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Groen licht voor Ironman Nice
Nieuws

Groen licht voor Ironman Nice

Frederik Van Lierde Fuerteventura 1 Ingo
Frederik Van Lierde in Fuerteventura (foto: Ingo Kutsche)

Na het goede nieuws over Sofie Goos gisteren, komt nu ook Frederik Van Lierde met een positief bericht. Het herstel van de sleutelbeenbreuk die hij 4 weken geleden opliep in de Challenge Fuerteventura gaat sneller dan verwacht. Het ziet er zelfs zo goed uit dat de dokter groen licht gegeven heeft om de competitie te hervatten. En dus zien we Fre aan het werk in de wedstrijd waar het parcoursrecord nog altijd op zijn naam staat: de Ironman van Nice.

“Ik ben blij te kunnen aankondigen dat ik op 5 juni zal deelnemen aan de Ironman in Nice. Bijna 4 weken na mijn val, waarbij ik mijn sleutelbeen brak, zette de dokter vandaag het licht op groen,” vertelt Frederik.

De bewuste valpartij in de Challenge Fuerteventura (foto: Ingo Kutsche)

“Met welke conditie ik aan de start zal verschijnen is ook voor mij een vraagteken, maar het herstel verloopt tot hiertoe vlot, wat me voldoende vertrouwen geeft om van start te gaan. Ironman Nice is tevens de wedstrijd die ik reeds 3 maal won en waarvan het parcoursrecord nog steeds op mijn naam staat.

Het hoofddoel blijft Ironman Hawaii in oktober, vandaar dat het gevoel tijdens de wedstrijd in Nice zal beslissen hoe de rest van mijn seizoen er zal uitzien. Graag houd ik de initiële planning aan met Ironman 70.3 Luxemburg en Ironman 70.3 Zweden op het programma. Later meer hierover.

Tot binnenkort in Nice,” aldus Frederik.

De strijd in Nice wordt daardoor nog mooier om volgen voor de Belgische triatlonsupporters. Bij de profs krijgt Frederik ook het gezelschap van Seppe Odeyn, Sven Van Luyck, Wouter Monchy en Geert Lauryssen. Ook Timothy Van Houtem zou van start gaan, maar die moet wegens blessure verstek laten gaan.