Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Charlotte Deldaele
3quest

3quest: Charlotte Deldaele

Chartlotte Deldaele fiets Doornik Griet Tanghe
Charlotte op kop van de EFC-ITC ploeg in Doornik (foto: Griet Tanghe)

Mijn muziekstijl is een uitlaatklep en een ideale manier om mezelf op training te motiveren

1. Je beide ouders hebben de olympische droom kunnen waarmaken in een andere sport, namelijk het kajakken. Hoe ben jij dan in de triatlonwereld beland?

[dropcap]N[/dropcap]a het kajakken is mijn papa in aanraking gekomen met triatlon. Hij zelf heeft nog aan enkele wedstrijden meegedaan in zijn ‘jonge jaren’ :-p en de periode wanneer ik geboren werd, heeft hij in Zwevegem (mijn thuisbasis) samen met enkele anderen het ‘No Limit Team’ opgericht en daar is hij een dikke vijftien jaar trainer geweest. Zo werd ik dus met de paplepel de triatlonkriebels gevoederd. Vanaf dat ik vijf jaar was en oud genoeg om te starten in het team, ging ik naar de zwem- en looptrainingen, op latere leeftijd werden er fietsbehendigheid-trainingen, koppeltrainingen en stages aan toegevoegd. Op mijn zestiende trok ik naar Leuven om mijn kansen te vergroten in de topsportschool.

Charlotte Deldaele BK 2012

2. Je bent geen doorsnee meisje. Ik bewonder je dat je jezelf durft te zijn en dat durft te tonen. (Tattoos, muziekstijl, …) Kan je ons hier wat meer over vertellen?

[dropcap]T[/dropcap]hoh, (dankje voor het lief complimentje!) Jezelf zijn is niet altijd even makkelijk! Zeker niet als je in een wereld zit waar er snel een bepaald imago en beeld wordt gevormd van mensen. Ik geef dit gerust toe dat het niet altijd even makkelijk was. Ik ben door heel wat geweest in mijn leven om mezelf te vinden. Maar als je dit niet doet en wordt wat iedereen van jou verwacht zal je een ongelukkig zijn… Ik ben er van overtuigd dat -jezelf durven zijn- is het belangrijkste wat er is! Wat je bent de enige persoon die dag en nacht met jezelf moet leven ook. Mijn muziekstijl is een uitlaatklep, waar ik al mijn frustraties en zorgen mee kwijt kan, als ook een ideale manier om mezelf op training te motiveren. Mijn tattoo’s hebben elk hun verhaal, over alles wat ik in mijn leven al doorstaan heb, positief en negatief, die mij gebracht heeft naar de persoon die ik vandaag ben. In het leven evolueer je constant, het belangrijkste is dat je gelukkig bent met de persoon die je bent en de dingen die je doet.

Charlotte Deldaele zilver Larache

3. Wat zijn jouw belangrijkste doelstellingen voor dit jaar? en de komende jaren?

[dropcap]M[/dropcap]ijn belangrijkste doelstelling dit jaar is toch wel het halen van EK elite selectie. Moest dit echter niet lukken verleggen we onze focus op het EK u23 enkele weken later.
Ik kijk ook alvast heel erg uit naar het BK, het is dit jaar in Izegem waar mijn club ook zit en dit zal zeker en vast een mooie wedstrijd worden. Verder nog op internationale wedstrijd mijn niveau proberen te tonen en punten te scoren.
Mijn ultieme doel blijven natuurlijk de Spelen in 2020. Nu, hiervoor is nog een lange weg af te leggen natuurlijk. Momenteel werk ik part-time in de wellness avenue van park hotel in kortrijk. Ik ben mijn werk enorm dankbaar voor hun flexibiliteit betreffende mijn wedstrijden en afwezigheid hiervoor. Maar om mij voor dit doel helemaal klaar te stomen is dit niet ideaal. Je voelt toch duidelijk een verschil na 6j enkel trainen, eten, trainen, studeren, trainen, slapen. Maar soms in het leven moet je keuzes maken voor het groter geheel. wink-emoticon
We zien wel wat het leven nog in petto heeft voor mij,
Ik zie er alvast naar uit en blijf er hard voor werken.

Deldaele Alanya bike
Charlotte voorin in de ETU cup van Alanya (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Ik wil graag mijn mama voor alles bedanken, om mij van kinds af aan altijd te steunen en vooral in mij te blijven geloven… Dus heb ik deze 3 vragen aan mijn mama, Inge Coeck.

1. Je bent vanuit het kajakken (die zeer explosief is van sport) in triatlon terecht gekomen. Als je dit allemaal bekijkt, wat doe je het liefst ?

2. Ik weet natuurlijk jouw grootste doel van dit jaar maar vertel er ons eens wat meer over, de Ironman … wat verwacht je hiervan en wat zijn verdere doelen nog?

3. Wat betekent het voor jou om een dochter te hebben die ook sportief hoge doelen stelt? Elke atleet is uiteraard anders ondanks dat vele dezelfde doelen stellen. Hoe ga je hier als mama mee om?