Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vreugde en ontgoocheling in Barcelona
Nieuws

Vreugde en ontgoocheling in Barcelona

Charlene Ottevaere Barcelona 2016

In de 70.3 Ironman van Barcelona lagen vreugde en ontgoocheling wel heel dicht bij elkaar. In de age group categorieën deden Sophie Van Biervliet, Charlene Ottevaere, Floor Martens en Francois Humblet het schitterend, maar in de achtergrond was onder andere Michaël Schouwaerts één van de vele slachtoffers van een meedogenloze jury die de tijdslimieten wel heel erg nauw namen.

Michaël, van 3athlon.be partner Sportoase, startte met veel vertrouwen. Na een stevige trainingsperiode was hij klaar voor een goeie halve triatlon, maar na 100 meter zwemmen sloeg de pech voor een eerste keer toe. “Iemand trok mijn zwembrilletje kapot, waardoor ik ruim een uur in schoolslag heb moeten zwemmen in een bijzonder woelige zee. In het fietsen voelde ik me vrij goed en ondanks dat mijn Di2 niet werkte, heb ik de eerste klim toch op karakter doorgezet.

Sportoase-atleten Michäel Schouwaerts en Carlo Rubbens in de 70.3 Barcelona
Sportoase-atleten Michäel Schouwaerts en Carlo Rubbens in de 70.3 Barcelona

Ook op de tweede klim had ik een goed tempo te pakken, maar toen ik bovenkwam, was de weg afgesloten en was ik de tweede van uiteindelijk een vijftigtal atleten die 2 minuten boven de tijdslimiet ongenadig uit wedstrijd werden gehaald. Bij de official “no hableso inglesa” viel geen verhaal te maken en dus was het een zwaar teleurstellende rit terug naar Calella met de bus. Ik ben wel blij dat mijn ploegmaat Carlo Rubbens het goed deed in zijn eerste keer.” aldus Michaël.

Vooraan was Charlene Ottevaere ondertussen aan een goede wedstrijd bezig. De Belgische kampioene lange afstand finishte in 4u56’02 als achtste overall en pakte daarmee zilver in haar age group (F35). Floor Martens en Sophie Van Biervliet deden in hun categorieën nog beter. Floor won de F18 in 5u46’36. In dezelfde leeftijdsklasse werd Camille Goblet derde. Sophie was de beste in de 5u08’46 in de F45. Ze verpulverde de tegenstand met een voorsprong van meer dan een halfuur.

Met een 22ste plaats overall was Francois Humblet de snelste Belg in Calella (de kuststad op zo’n 50 km van Barcelona, waarnaar de 70.3 Ironman wel vernoemd wordt). Hij won de M25 categorie met ruime voorsprong. Joeri Van Houtem werd knap derde in de M40 categorie en Jan Stockman viel net naast het podium met een 4de plaats bij de M45. José Nicolas pakte bij de M60 ook een vierde plek.

Elien Janssen in St-Polten

In Sankt-Polten waren alle ogen gericht op Marino Vanhoenacker. Onze landgenoot kwam als vierde uit het water, maar na 30 km sloeg het noodlot toe. Door een lekke band verdween Bink uit de wedstrijd. Elien Janssen moest dan de Belgische eer hoog houden en dat deed de Limburgse met verve. Ze werd 24ste overall bij de vrouwen in een tijd van 5u07’15, goed voor de tweede plaats in de F25 age group. Beste Belgische was Roland Weytjens. Die plaatste zich met een 4u33’46 in de top-100 (84ste plaats overall) en dat leverde hem een 7de plek in de M35 categorie.