Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Deldaele op de afspraak in Lissabon
Nieuws

Deldaele op de afspraak in Lissabon

Gomez Lissabon

Op het Europees kampioenschap triatlon in Lissabon waren er geen uitschieters voor de Belgen. Het beste resultaat kwam op naam van Charlotte Deldaele die bij de elite dames haar doel bereikte. Christophe De Keyser streed bij de elite mannen mee in de achtervolging. Bij de juniores was er veel ontgoocheling.

Vrijdag kwam in de paratriatlon Kim Plovier al uit in PT1 voor België. Hij werd in de sterkbezette wedstrijd zevende. Bij de juniores dames supporterden we op afstand mee voor Kirsten Nuyes. De Belgisch-Nederlandse atlete was in Portugal voor Oranje en zette van de Nederlandse meisjes het beste resultaat neer. Ze werd zestiende. In tegenstelling tot vorige week in Frankrijk (met winst toen voor Laura Swannet) stond er nu geen enkele Belgische juniore aan de start.

Vervolgens was het de beurt aan de elite mannen, met daarbij alleen Christophe De Keyser. Die stapte vlak achter Kristian Blummenfelt uit het water en hoopte met de Noor nog mee naar voor te fietsen, maar de 13-koppige leidersgroep was te sterk. Vooraan draaide Javier Gomez vlot mee en hij liep naar de verwachte Europese titel. Voor CDK zat er deze keer niet meer in dan een 34ste plaats.

Bij de juniores jongens had Noah Servais een degelijke wedstrijd. Hij was de eerste Belg op de 17de plaats. Arnaud Mengal werd 27ste. Stan Vandendriessche had er veel meer dan verwacht, hoopte nog op een top-50, maar het werd een DSQ voor onze jonge landgenoot.

En tot slot was er nog Charlotte Deldaele, de enige Belgische dame, die als laatste in actie mocht komen. Charlotte rekende op een top-24 en bereikte haar doelstelling na een goeie wedstrijd. Ze werd 22ste. De Britse India Lee werd verrassend Europees kampioene nadat favoriete Rachel Klamer, op dat moment in tweede positie, lek reed en uit de wedstrijd verdween.

EK Lissabon 2016