Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Hamme sneller dan Van Hoofstat
Nieuws

Van Hamme sneller dan Van Hoofstat

Tim Van Hamme MEchelen swim Katrien Decru
Tim Van Hamme vorig jaar in Mechelen (foto: Katrien Decru)

In Bredene werd het een klein 3athlon.be feestje want niemand minder dan redactie-lid Tim Van Hamme pakte er de zege. Na Doornik meteen een flinke opsteker voor Tim, al moest hij in Bredene diep in het krachtenarsenaal tasten om Ramses Van Hoofstat van de zege te houden.

Het was sterk bewolkt, maar droog weer, tenminste tot er nog 15 deelnemers moesten aankomen, dan gingen de sluizen open. Met een omgevingstemperatuur van 20°C en een watertemperatuur van de spuikom van 18°C waren de omstandigheden ideaal voor de triatleten. We kregen 171 starters voor 1000 meter zwemmen, 40 km fietsen (3R) en 11 km lopen (3R).

Niels Vandenbroele maakte de beste zwemtijd voor favoriet Tim Van Hamme en Tom Bruggeman. Na 1 ronde fietsen zagen we dat er een kopgroep was gevormd van 9 man. Ze hadden al snel een voorsprong van meer dan een minuut die opliep naar 1’45. Bram Deruyck moest de rol lossen in de laatste fietsronde en Dennis Dieussaert was met een lekke band ook verdwenen uit de wedstrijd. Andere toppers als Geert Lammertyn hadden de trein gemist en waren na het fietsen direct uitgeteld voor het eindklassement.

Bij aanvang van het lopen legden Tim Van Hamme en Ramses Van Hoofstat er direct de pees op en ze liepen 2 ronden amper 4 seconden uit elkaar, Ramses zou in de laatste ronde nog even voorbij Tim gaan, maar deze zette een felle eindspurt in en won alsnog afgetekend. Derde plaats was voor de verdienstelijke Niels Vandenbroele die Tom Bruggeman en Tijl Vaneyghen nog voorbijliep.

Bij de vrouwen won Inge Roelandt overtuigend. De favoriete was minuten sneller dan Charlotte Mensaert en Louise Renema.

Bredene 2016