Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wk duatlon zonder medailles toch geslaagd
Duathlon

Wk duatlon zonder medailles toch geslaagd

Ilse Geldhof Avilas

De duatlonsport heeft tijdens het WK in het Spaanse Aviles mogelijk internationaal een boost gekregen, met een zeer opvallende wereldkampioen en een uitzinnig publiek dat voor een unieke sfeer zorgde. Bij de Belgische delegatie was het eerder een dubbel gevoel. Bij de juniores en de vrouwen zagen we goede prestaties, maar bij de mannen elite speelden onze landgenoten nooit een rol van betekenis.

Eerst beginnen we met goede nieuws. Noah Servais trok in Spanje bij de juniores de goede lijn door van het begin van het seizoen. Hij is een absoluut talent in wording, al vrezen we dat ook hij zeer binnenkort voor de beslissende keuze staat om definitief voor triatlon te kiezen. Noah streed in Aviles mee voor het podium en behaalde een knappe vierde plaats. De twee andere Waalse atleten Arnaud Dely en Arnaud Mengal werden vijfde en zevende.

Ook bij de dames was er een sterke prestatie van Ilse Geldhof. Onze landgenote is nog maar net terug uit blessure en had haar zinnen gezet op het WK. In een stevig deelnemersveld trok ze een aantal keer in de aanval tijdens het fietsonderdeel. Ze werd ervoor beloond met een mooie tiende plaats. SMO-Specialized atlete Emma Pallant werd wereldkampioene.

Bij de mannen stond triatlon-wereldtopper Richard Murray aan de start. De Zuid-Afrikaan heeft een jeugdig duatlonverleden, maar spitste zich de afgelopen jaren helemaal toe op triatlon. Hij is straks één van de medaillekandidaten in Rio. Onder zijn impuls kregen we een heel snelle eerste run, waarbij het voor de Belgen te snel ging. Uiteindelijk pakte Murray een verdiende titel voor ex-wereldkampioen Emilio Martin en de Nederlander Jorik Van Egdom, die met het brons de wereldtitel bij de U23 greep. Jorik komt in België uit voor ETZ.

Angelo Vandecasteele was de beste Belg op de 22ste plaats. Emmanuel Lejeune werd 24ste en Vincent Bierinckx werd 26ste.

Gelukkig zorgde Jerome Claeys voor een lichtpunt door bij de age group M45 de wereldtitel binnen te halen. Kurt Jurgens, de partner van Ilse Geldhof, werd zesde bij de M50.