Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Favoriet door val uitgeschakeld in Roeselare
Nieuws

Favoriet door val uitgeschakeld in Roeselare

Louise Vandenbroucke Roeselare

Een week voor het Belgisch kampioenschap sprinttriatlon werd er in Roeselare op dezelfde afstand gestreden. De laatste voorbereiding op het BK liep echter slecht af voor één van de favorieten. Koen Veramme kwam ten val en brak twee ribben. Daardoor zal hij er volgende week in Gullegem niet bij zijn. Bij de vrouwen zagen we in Roeselare een sterke Louise Vandenbroucke. Haar ventje Lowie Dewitte zorgde voor onderstaand verslag…

Ondanks de korte afstand, was er meteen wat afscheiding in het zwemmen met Inez Swinnen (KTDC) en Louise Vandenbroucke (EFC-ITC), kort gevolgd door Lies Vermont (TTI).  Tijdens het fietsen gingen Louise Vandenbroucke en Lies Vermont er alleen vandoor, in de achtergrond werd wel een grote groep gevormd met onder andere Amber Bilion (TRINITY), Ellen Louagie en Margot Vandekerkhove (EFC-ITC). Door aanvoeren van hardrijdster Margot Vandekerhove werden de 2 koploopsters gegrepen in de laatste kilometers van het fietsen. 

Louise Vandebroucke ging er meteen vandoor en won overtuigend. In de achtergrond werd het wel nog spannend voor plaatsen 2,3 en 4. In de sprint voor plaats 2 won Louagie van Vermont. Margot moest het zware fietswerk wat bekopen en moest zich tevreden stellen met de 4e plaats. Ine Defeyter werd kort daarna 5e.
Roeselare vrouwen podium
Met Hannes Callebaut, Sybren Baelde, Ruben Verkempinck (EFC-ITC), Koen Veramme, Tim Vandaele (Atriac), Vincent Van de Walle (ETZ), Neal Van Vaerenbergh (SP&O) en Olivier Cardoen (XCD) kregen we toch een mooi deelnemersveld aan de start.
Na het zwemmen vormden Hannes Callebaut, Koen Veramme, Sybren Baelde en Neal Van Vaerenberg de kopgroep. Kort gevolgd door Tim Van Daele en Ruben Verkempinck.
Tijdens het fietsen kregen we een one man show van hardrijder Van Vaerenbergh de jonge atleet van SP&O ging er na 2k alleen vandoor en kon een voorsprong opbouwen van net geen minuut bij het aanvangen van de loopproef. Hardrijder Cardoen kwam samen met Van de Walle terug uit de achtergrond en zorgde ook hier voor een hergroepering tijdens het fietsen.
Roeselare mannen podium 2016
Van Vaerenberg ging op zijn elan verder en kon de voorsprong gemakkelijk vasthouden tijdens het lopen. Hardlopers Van de Walle en Baelde liepen zij aan zij tot de laatste kilometer. De meer ervaren Van de Walle liet youngster Baelde achter zich en liep zo opnieuw naar de 2e plaats. Baelde werd knap 3e voor Tim Vandaele. Hardrijder Cardoen liep nog knap naar de 5e plaats.