Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wouter, Seppe en de andere Belgen
Nieuws

Wouter, Seppe en de andere Belgen

Seppe Odeyn IM Nice

In Nice gebeurde er veel meer dan alleen de overwinning van Tine Deckers en de vierde plaats van Frederik Van Lierde. En dus brengen we u graag wat meer nieuws uit de onder de Belgen zeer populaire Ironman. Want wat dacht u van profs Wouter Monchy en Seppe Odeyn, maar ook van straffe age groupers als…

Kenn Vercalsteren IM Nice

Bij de M18 behaalde Benjamin Schmetz een derde plaats. Maarten Seghers was goed voor een knappe vierde plaats in de M30 categorie (9u13’22, straffe tijd!). Van Kenn Vercalsteren zeiden we eerder al dat hij een coming man is en dat bewees hij nogmaals met een verrassende derde plaats in de M35 age group in 9u28’11. Rudy Depret deed nog een stuk beter door de M40 age group te winnen in 9u13’04. Gezien het grote aantal veertigers waren er heel wat slots zodat Kris Vermeiren, met 9u24’49 knap vierde, naar Kona zou kunnen gaan. Maar hij liet het ticket aan zich voorbijgaan…

We kijken we nu al uit naar de battle van de Belgische zestigers in Hawaii. Christian Meuser pakte vorige week in Lanzarote zijn slot en in Nice kwalificeerde Rodolphe Von Berg zich met een mooie overwinning bij de M60. Hij zette een tijd van 10u20’57 neer.

Femke Reynaert IM NIce

Bij de vrouwen stootte Femke Reynaert op een zeer sterke Duitse in de W30 reeks. De LTTD-atlete werd tweede in een tijd van 10u23’06 maar zag de Duitse het enige slot voor Kona pakken. “Ik had me graag gekwalificeerd voor Hawaii,” vertelde Femke. “Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het me nog wel een keer zal lukken. Ondertussen ga ik volop genieten van mijn eerste Ironman finish.”

Elke Dom mocht ook een feestje bouwen. Zij finishte net onder de magische grens van 11 uur. In 10u59’45 werd ze vijfde bij de W40.

Wouter seppe IM Nice

En dan waren er dus die twee atleten van het Tritraining Pro Team die bij de pro’s van start gingen. De ene, Wouter Monchy, was tijdens de 3,8 zwemmen die naam wel waardig en hield goed stand. De andere, Seppe Odeyn, nochtans vertegenwoordiger van het wetsuit-merk Orca, bracht 1u04′ eenzaam door in de Middellandse Zee, af en toe gepasseerd door de elite vrouwen en andere groepjes. Hij werd zelfs gechickt door Liesbet Schrijvers, ex-topatlete en tegenwoordig organisator van de triatlon van Retie.

Wouter had een goeie wedstrijd. “Ikzelf deed de beste race tot nu toe. Uit het water met de eerste groep, solide gefietst in 5u maar voor het eerst eens een goeie marathon met 2u58. Tiende pro en 12e overall. Alweer een stapje vooruit gezet,” aldus Wouter. Hij schreef er een mooi racerapport over.

Seppe ODeyn finish IM Nice

Seppe begon goed met een zwembeurt van 1u04 maar had daarna wat pech op de fiets met een kapotte wattagemeter en twee lekke banden in de laatste 10 kilometer, laatste 7km op de velg en toch 2u50 gelopen. 12e pro en 14e algemeen. Seppe zou de Beer van Wijgmaal niet zijn als hij er geen hilarisch verhaal van had gemaakt.