12BO4 pakt uit in Troyes
Nieuws

12BO4 Troyes groep

De Oostendse triatlonclub 12BO4 trok afgelopen weekend naar het Franse Troyes voor de triathlon des Lacs. Met 14 atleten stonden ze er aan de start van de halve triatlon. Naast de collectieve prestatie vielen vooral Inge Roelandt en Hans Van den Buverie op. Die laatste dook voor het eerst de top-10 binnen in Troyes. Inge zette haar goede reeks verder met een knappe tweede plaats.

Troyes Inge Roelandt podium

Vorige week won Inge Roelandt nog op overtuigende wijze in Bredene. In Troyes stootte ze op de Franse topper Isabelle Ferrer, meervoudig kampioene duatlon LD en onder andere vorig jaar nog tweede in de Embrunman. Ferrer won vlot in 4u32’00. Inge Roelandt was de beste van de rest door in de halve triatlon de Francaise Sandra Perin te remonteren. Inge werd in 4u49’46 tweede. “Dit was een leuke maar ook pittige wedstrijd, zowel in het fietsen als in het lopen. Ik ben dan ook erg blij met de tweede plaats,” aldus Inge. Francoise Theate werd zesde in Troyes.

Hans Vanden Buverie Troyes 2016

Hans Van den Buverie was al voor de derde keer ingeschreven in Troyes. “Na twee keer 11de te finishen, was ik toch wel blij om dit keer die top-10 plaats te behalen. Op dit stevige parcours mag ik blij zijn met een negende plaats,” aldus Hans. Hij kwam na 4u06’16 over de streep. Winnaar Antoine Perché was de enige die onder de 4 uur dook. Hij won in 3u59’14.