Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Outsider verrast favorieten op BK duatlon
Duathlon

Outsider verrast favorieten op BK duatlon

Vincent Bierinckx BK
Bierinckx klopt Heemeryck in Gullegem (foto: Mario Vanacker)

Op het BK sprintduatlon in Gullegem waren alle ogen gericht op de strijd tussen topfavorieten Glen Laurens, Tim Van Hemel en de broers Heemeryck. Maar het was een outsider die voor de verrassing zorgde. Na een minder geslaagd WK vorige week hadden we eerlijk gezegd niet heel veel rekening gehouden met Vincent Bierinckx, maar zondag ging hij vlot mee in de kopgroep.

De opdracht voor Tim Van Hemel, Yves d’Harveng en Axel Van Liefferinge was duidelijk: een poging doen om het Domo-Scott blok te doen wankelen. Thomas Derboven, Matthias Steenwerckx, Glen Laurens en Sander Heemeryck kregen in laatste instantie nog een extra steun. Na zijn zilveren medaille op het BK sprinttriatlon eerder in de ochtend besloot Pieter Heemeryck om nogmaals aan de start te verschijnen van het BK duatlon.

Van Hemel hield het tempo in de eerste run hoog, maar na 1 ronde fietsen bleef het vooraan bij elkaar. Het werd toen al duidelijk dat de winnaar zou komen uit de kopgroep van 6, met onder andere ETZ-thuisatleet Jan Vervaet. Laurens en Van Hemel probeerden een paar keer in de aanval te gaan, maar werden door de broers Heemeryck geremonteerd. En zo kregen we een loopfinale van 2,5 km met 6. Vincent Bierinckx bleek daarin de snelste. In een langgerekte spurt bleef hij net uit de klauwen van Pieter Heemeryck. Glen Laurens hield Tim Van Hemel net van het brons.

Ilse Geldhof verdiend kampioen (foto: Mario Vanacker)
Ilse Geldhof verdiend kampioen (foto: Mario Vanacker)

Bij de vrouwen mocht de Level Up organisatie van Joerie Vansteelant en Diederik Derijcke meegenieten van een volledig ETZ-podium. Ook Joke Coysman kwam voor de tweede keer die dag aan de start. Zij won eerder in de ochtend de Sportics kwarttriatlon. In de duatlon moest ze in het lopen Kim Nulens laten gaan. Die remonteerde ze in het fietsen maar ook in de slotrun was de Hasseltse sneller. Nulens pakte het zilver en Coysman het brons. Maar dat gebeurde allemaal op ruime afstand van de nieuwe kampioene Ilse Geldhof. Een week na haar tiende plaats op het WK bewees ze nogmaals dat de huidige vorm super is. Ze domineerde de hele wedstrijd en pakte een verdiende titel.

 

Het volledige podium van het BK sprintduatlon (foto: Mario Vanacker)
Het volledige podium van het BK sprintduatlon (foto: Mario Vanacker)

BK sprintduatlon 2016