Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gullegem krijgt toppodium
Simon De Cuyper wint in Gullegem (foto: Mario Vanacker)
Nieuws

Gullegem krijgt toppodium

Simon De Cuyper wint in Gullegem (foto: Mario Vanacker)
Simon De Cuyper wint in Gullegem (foto: Mario Vanacker)

Gullegem kreeg op het BK sprinttriatlon twee keer een mooie en spannende strijd. Bij de dames koos Charlotte Deldaele resoluut voor de aanval maar dat leverde haar net geen medaille op. En bij de mannen maakten Simon De Cuyper en Pieter Heemeryck er een mooi schouwspel van.

Kjel De Hertog kwam als eerste uit het water, met in zijn voeten Tom Suetens. Eén keer weg van het Vijverhof ging Suetens na de wissel even alleen door, maar hij kreeg al snel het gezelschap van de andere favorieten, met onder andere De Cuyper, Alexis Krug en Heemeryck. In de tweede fietsronde kwam vooraan alles weer samen.

De laatste 5 km lopen zouden dus de beslissing brengen. Simon De Cuyper stoof er als een pijl uit een boog vandoor en zette een indrukwekkende loopproef neer. Pieter Heemeryck verloor een handvol seconden in de wissel, probeerde het gat nog dicht te lopen, maar de Cuyper was in Gullegem te sterk. Simon werd na een snelle wedstrijd Belgisch kampioen. Titelverdediger Heemeryck pakte het zilver en Tom Mets was sneller dan ploeggenoot Lander Dircken in de strijd om het brons.

Claire Michel met de driekleur (foto: Mario Vanacker)
Claire Michel met de driekleur (foto: Mario Vanacker)

Bij de dames startte Charlotte Deldaele sterk. Zij had een kleine voorsprong op onder andere Claire Michel en Hanne De Vet na de 750 meter zwemmen. In het fietsen probeerde de EFC-ITC atlete de forcing te voeren. Na één ronde passeerde ze met een bonus van 15″ op de eerste achtervolgsters, maar vlak voor de wissel kregen we één grote kopgroep van 11.

Claire Michel begon aarzelend aan het lopen, maar sloeg nog voor halfweg toe en liep onbedreigd naar de Belgische titel. Een mooie opsteker richting Rio voor de Brusselse. Sofie Hooghe was de beste van de rest en pakte het zilver. Voor het brons kregen we een spannende strijd met drie, met Heleen Adams die het verrassend haalde voor Sara Van De Vel, die in de sprint nog net voor Deldaele bleef.

BK Sprinttria 2016