Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gebrek aan samenwerking nekt Charlotte
Nieuws

Gebrek aan samenwerking nekt Charlotte

Kirsten Nuyes Burgas Inge Huitema
Kirsten Nuyes presteert sterk in Burgas (foto: Inge Huitema)

Het Europees kampioenschap voor de U23 in Burgas is op een sisser uitgelopen voor de Belgen. Met Pierre Balty en Charlotte Deldaele stonden er slechts twee landgenoten aan de start. En allebei waren ze na afloop ontgoocheld na een mindere prestatie. Gelukkig hield Kirsten Nuyes de Belgische eer nog een beetje hoog door voor Nederland de derde plaats te pakken in de ETU Junior Cup.

Pierre Balty lijkt even in een vormdip te zitten. Nadat hij vorige week in Gullegem nooit echt meestreed voor de medailles viel ook de race in Burgas wat tegen voor de sympathieke TRIGT-atleet. In het zwemmen verloor hij bijna een minuut en nadien moest hij dus vanuit een quasi verloren positie terugknokken. Met een 16’09 liep hij nog sterk, maar op dit niveau doken maar liefst 19 atleten onder de 16 minuten op de 5 km. De winst ging naar de Spanjaard David Castro voor de Italiaan Dario Chitti en de verrassende Israëliër Schachar Sagiv. Pierre Balty werd 38ste.

Charlotte Deldaele begon sterk aan de wedstrijd. Ze was mee in het zwemmen, haalde de kopgroep, probeerde de meisjes aan te manen om voluit te gaan, maar door te veel solo aanvallen en te weinig samenwerking kwamen de achtervolgsters terug. In het lopen ging het niet goed met Charlotte en ze stapte uit. “Ik kwam als 9de uit het water en na een lange ren over de trappen naar de wissel kwamen we met een groepje van twaalf op kop. Opnieuw werd er niet samengewerkt en zo gingen we naar de laatste wissel met 25 à 30 atletes. Toen ik van de fiets kwam, voelde ik meteen dat ik zware benen had. In het lopen ging het van kwaad naar erger. Na het keerpunt kreeg ik al steken en ik vond nooit het juiste ritme. Ik probeerde na de eerste ronde nog even aan te pikken, maar ook mentaal was het toen op en dus ben ik uitgestapt. Vorige week had ik tijdens de run een veel beter gevoel op het BK. Jammer dat dit net in deze race moet gebeuren, maar ik blijf positief en kijk uit naar een paar wijzigingen in de toekomst. Zodat ik me opnieuw goed voel in triatlon en in alles,” aldus een eerlijke Charlotte Deldaele, die eerder al niet blij was met de last minute beslissing van de organisatie om van de kwart- een sprinttriatlon te maken (wegens feestdag en de warmte zogezegd)…

In de junioreswedstrijden stonden geen Belgen aan de start, wel een sterke Nederlandse delegatie, met op kop Kirsten Nuyes, die de dubbele nationaliteit heeft. Ze pakte een hele mooi derde plaats voor Oranje. Bij de jongens was Youri Keulen zesde.

2016 Burgas ETU Triathlon U23 European Championships   Triathlon.org