Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De Hertog dubbelt in het Meetjesland
Nieuws

De Hertog dubbelt in het Meetjesland

Lowie Dewitte Sam Govaert Eeklo
Het Meetjesland ligt Kjel De Hertog blijkbaar goed. Na zijn winst in de Boerekreektriatlon in Sint-Laureins eerder deze maand was de Oilservice atleet nu ook de beste in de Bouwpunt triatlon van Eeklo. Hij is na Sander Dobbelaere (die in 2008 zowel in Sint-Laureins als in Eeklo won) nog maar de tweede atleet die de twee kwarttriatlons in één seizoen op zijn naam wist te schrijven. In Eeklo deed hij het opnieuw op overtuigende wijze tegen Michael Dewilde en Sam Govaert. Bij de dames was er de geslaagde comeback van Xenia Luxem.
Sam doet het relaas van de mannenwedstrijd: “Na de zwemproef kwam Kjel als eerste uit het water met 2 minuten voorsprong op mezelf en Michael. De eerste achtervolgende zwemmer kwam op 1 minuut achter Kjel uit het water en dat was Jano Van Parrys van TBT. Ikzelf kwam als 7e uit het water en na een goede wissel kon ik de achtervolging inzetten op de fiets. Na enkele kilometers kon ik al naar de 2e stelling fietsen met Michael Dewilde en Lowie Dewitte (beide SMO-Specialized). Met ploegmaat Kjel ruim aan de leiding speelde ik het spel tactisch en hield ik mijn normaal goede fietsbenen stil en bleef ik bij het SMO-duo. Michael reed als hardrijder goed door en zo konden we na het fietsen op dezelfde 2 minuten achterstand aan het lopen beginnen.
Kjel klokte de snelste fietstijd voor Michael en ikzelf. Kjel liep de snelste tijd en bleef zo veilig op kop en kon solo over de meet lopen en zo zijn 2e zege van het seizoen pakken na Sint-Laureins! Michael wisselde erg snel en liep net te snel voor mezelf en Lowie. Hij liep ook vlot naar stek 2. Lowie kwam al snel bij me in het lopen en plaatste enkele versnellingen om me af te schudden voor de podiumplaats. Door de rustige fietsproef kon ik me wat sparen voor het lopen en zo kon ik Lowie bijhouden tot het einde. Op de laatste rechte lijn zette ik mijn sprint in om Lowie af te schudden en dat lukte ook goed. Zo kon ik na Oostkerk, voor de 2e keer op het podium gaan staan. Een leuke race met een top resultaat voor onze aanwezige voorzitter Christiaan Roels die zag dat het goed was met 2 atleten van het LTTD team op het podium”, aldus Sam.
Podium mannen Eeklo 2016
Bij de vrouwen zagen we een zeer tevreden Xenia Luxem als eerste over de streep komen. Het werd meteen haar eerste triatlonzege in de uitrusting van SMO-Specialized, maar ze was vooral blij dat ze een lange blessureperiode achter zich kon laten. Jocelyne Vervaet werd knap tweede: “En ik ben heel tevreden met die 2de plaats in Eeklo: als eerste uit het water gekomen, met Xenia in mijn zog. Na een moeizame fietsstart kwam zij mij al na enkele kilometers voorbijgereden. Toen sloeg mijne moteur toch aan en heb ik de schade kunnen beperken en alsnog een deftige fietstijd kunnen neerzetten op het natte en bochtige parcours. Mijne 2de plaats in het lopen heb ik nog nipt kunnen behouden. Nu op naar Oudenaarde,” aldus Jocelyne, die in Eeklo nog net voor Evelyn Daneels bleef.
Damespodium Eeklo 2016