Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Talenten van een eeuw geleden
Nieuws

TBT: Talenten van een eeuw geleden

TBT Geudens

Het seizoen is opnieuw in volle gang en dus is het hoog tijd om een populaire rubriek weer eens vanonder het stof te halen. De TBT, kort voor Throwback Thursday, is weer helemaal terug. En voor deze eerste editie van het nieuwe seizoen starten we met een unieke foto van een eeuw geleden. Allez, om eerlijk te zijn, is het slechts twintig jaar geleden, maar het speelde zich af in de vorige eeuw. In juni 1996 om precies te zijn.

Deze is voor de kids van Tom Geudens en voor alle Australische supporters van Stephane Vander Bruggen die anders nooit geloofd zouden hebben dat papa Tom of coach Stephane ooit samen met icoon Rutger Beke op het podium stonden. In Bouillon werd er in juni 1996 nog een triatlon georganiseerd. Het enige wat we op het wereldwijde web konden terugvinden is nog altijd de inschrijving van de asbl (vzw) Team Triathlon Bouillon Organisation van hetzelfde jaar. Wij waren destijds nog wat minder actief in triatlonland en we herinneren ons niet echt of Bouillon na 1996 nog een lang bestaan heeft geleid, maar we zien het zo voor ons: een triatlon in de schaduw van het kasteel van Godfried van Bouillon, met natuurlijk het zwemmen in de Semois… Wie neemt de uitdaging aan om er een nieuw elan aan te geven?

Dankzij Stephane Vander Bruggen vonden we deze foto terug van de junioreswedstrijd van ’96, hét bewijs dat Tom “Bom” Geudens toen al een pak talent had. Destijds was hij samen met Stijn Dierckx nog één van de boegbeelden van SMVT Meerhout. Geudens is er ondertussen, sinds hij papa geworden is, al weer een aantal jaren bij als age grouper voor Triamo Mol en hij doet dat nog steeds niet onaardig, zeker op de fiets. Stephane Vander Bruggen is ondertussen de grootste garantie geworden op Belgische medailles op WK’s op verschillende afstanden en heeft een toffe Australische trainingsbende. Hij woont al flink wat jaren downunder.

Rutger Beke had de grootste carrière van de drie, maar is nu de minst actieve. Al blijft hij af en toe nog wel lopen, zijn fiets staat nog altijd stof en roest te verzamelen, eenzaam in een garagebox…

Mooie tijden… Zelf een idee of een foto voor een Throwback Thursday? Laat het ons weten op onze facebookpagina of via redactie@3athlon.be.