Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sottiau pakt enige medaille in Chateauroux
Multisports

Sottiau pakt enige medaille in Chateauroux

Chateauroux EK aquathlon1
Sottiau op weg naar brons (foto: Benoit Veys)

Afgelopen weekend vonden in het Franse Chateauroux de Europese kampioenschappen sprinttriatlon en aquathlon plaats. Naast de elite mannen op het EK sprint, waar een 25ste plaats voor Erwin Vanderplancke het beste resultaat was, kwamen bij de age groupers nog twee Belgen in actie op de aquathlon, mét succes. Robin Sottiau zorgde bij de M25 voor de enige Belgische medaille.

Chateauroux EK aquathlon 3
Sottiau op het podium (foto: Benoit Veys)

De 27-jarige Sottiau, een ingenieur uit Moeskroen, komt uit de zwemsport en dat werd in Frankrijk al snel duidelijk. Hij kwam aan de leiding binnen in de wisselzone, maar verloor in het lopen nog twee plaatsen. Goed voor een bronzen medaille, het enige eremetaal voor ons land op de EK’s in Chateauroux. In dezelfde reeks pakte Alexandre Grandio Quijada een achtste plaats. Voor de twee ex-zwemmers is het duidelijk. “Op zo’n EK aquathlon moet je sterk zijn in het zwemmen, maar nog sterker in het lopen.” Het niveau lag dan ook erg hoog.

Chateauroux EK aquathlon 2
Grando Quijada werd achtste (foto: Benoit Veys)

Hetzelfde gold voor de triatleten die wel drie onderdelen voor de wielen en de voeten kregen. Met Vincent Luis kreeg Frankrijk zijn verhoopte en verdiende Europese kampioen. De meeste Belgen liepen te veel achterstand op in het zwemmen en streden mee op de tweede rij. Erwin Vanderplancke was de beste Belg met een 25ste plaats. Junior Noah Servais deed het goed op het hoogste niveau. Hij werd 30ste, Peter Denteneer 33ste en Pierre Balty 35ste.

2016 Châteauroux ETU Sprint Triathlon European Championships   Triathlon.org