Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sybren Baelde sterkste loper in Kortrijk
Nieuws

Sybren Baelde sterkste loper in Kortrijk

Sybren Baelde Kortrijk 2016
Grootse zege voor Sybren Baelde (foto: Johan Tack)

In de kwarttriatlon van Kortrijk kreeg topfavoriet Tom Mets met pech af te rekenen. Hij reed lek in de achtervolging op de drie leiders, nam een ander wiel aan en werd na afloop dan ook gediskwalificeerd. En zo lag de weg open naar een onverwacht podium vol jong talent. Louis Naeyaert had de grootste aanvalslust, maar Sybren Baelde bleek de snelste loper. Bij de vrouwen zagen we nog eens een typische demonstratie van Joke Coysman.

Joke Coysman Kortrijk 2016
Indrukwekkende solo van Joke Coysman (foto: Johan Tack)

Een week na haar klinkende overwinning in Brasschaat had ze nog wat last van de inspanningen op die halve triatlon. Maar daar was weinig van te merken. Na het zwemmen had ze al anderhalve minuut op Kristel Imbo en in de 45 km fietsen op het winderige en heuvelachtige parcours maakte ze daar al meer dan zeven minuten van. Joke liep onbedreigd naar de overwinning en Kristel Imbo hield de verrassende Charlotte Mensaert nog nipt af in de strijd om de tweede plaats.

Kortrijk dames podium
Vrouwenpodium in Kortrijk (foto: Johan Tack)

Bij de mannen kwam Pamphiel Pareyn samen met Louis Naeyaert en de Fransman Nicolas Gosse als eersten uit het water maar de verschillen waren klein. Vooraan moest Pareyn lossen. Zijn plaats werd ingenomen door een sterke Kasper Lagae. Mets lag op vinkenslag maar reed al vroeg lek en moest nadien aansluiten bij een achtervolgende groep met Tim Van Hamme, Pareyn en EFC-ITC atleten Ruben Verkempinck en Sybren Baelde. In de slotronde kwamen ook Tom Bruggeman, Rinus Holvoet en Tijl Vaneyghen aansluiten. De acht achtervolgers wisselden op twee minuten.

Naeyaert ging er meteen hard vandoor, pakte vijftien seconden op Lagae en leek op weg naar de winst. Maar het gevaar kwam vanuit de achtergrond. Samen met Tom Mets liep Sybren Baelde bijzonder hard en in de slotronde versnelde de EFC-ITC atleet nog. Sybren kreeg in de slotkilometer Louis Naeyaert te pakken en stormde naar zijn grootste overwinning ooit. Tom Mets kwam nog als tweede binnen, maar kreeg een DSQ achter zijn naam. Zo pakte Louis Naeyaert net zoals vorig jaar de tweede plaats. Een 19-jarige op 1 en een 20-jarige op 2… de toekomst lijkt verzekerd in Kortrijk. De derde plaats was voor Kasper Lagae.

Kortrijk tria 2016