Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Nico Sabbe
3quest

3quest: Nico Sabbe

Nico Sabbe Michelle Vesterby
Selfie van Nico met Michelle Vesterby

De gekende man met de hamer heeft mij al enkele malen geveld

1. Had je ooit gedacht dat je triatleet zou worden en vanwaar de keuze?

[dropcap][/dropcap]Ja, duursport is al altijd mijn passie geweest. Ik kom uit het mountainbiken en wielrennen en dan is triathlon een voor de hand liggende keuze als volgende sport. Triathlon is echter meer dan fietsen alleen en dat merk ik vooral in het zwemmen. Het heeft mij serieus wat tijd en energie gekost om de zwemtechniek onder de knie te krijgen en ik spendeer er nu nog steeds veel tijd aan.

Nico Sabbe

2. Wat heeft de sport je al bijgebracht en al geleerd?

[dropcap]I[/dropcap]k doe veel wedstrijden op hele mooie locaties. Dat geeft mij en mijn partner de mogelijkheid om op een sportieve manier nieuwe oorden te leren kennen. Daarnaast kom ik tijdens wedstrijden mezelf maar al te vaak tegen. De gekende man met de hamer heeft mij al enkele malen geveld, maar door telkens door te gaan, maakt mij dat iedere wedstrijd opnieuw mentaal een stuk sterker. Dit resulteerde in augustus 2014 tot een slot voor het WK Ironman 70.3 in Zell Am See in Oostenrijk.

nico brugge

3. Je hebt ook een supervrouwke en ooit droom je nog van Hawaii… maar is gezinsuitbreiding ook nog een droom voor je?

[dropcap]E[/dropcap]en kwalificatie voor Hawaii is zoals voor iedere age group atleet een droom, dus ik wil er graag ooit naartoe. Verder heb ik een schitterende vrouw die me de nodige ondersteuning geeft. Als osteopate ondersteunt ze me niet alleen mentaal, maar ook fysiek. Daarnaast heb ik een leuke job… en een coach die zijn vak goed kent. Jesse Vannieuwenhuyse begeleidt mij uitstekend naar al mijn doelstellingen. We zien de toekomst rooskleurig tegemoet!!

Lien + Nico

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Ik geef graag de fakkel door aan Femke Reynaert

1. Welke belangrijkste tips zou jij geven aan een rookie triatleet?

2. Hoe laad je jezelf metaal en fysiek op voor een wedstrijd?

3. Je AG zilver in Ironman Nice 2016 heeft je waarschijnlijk een andere kijk op de lange afstand gegeven. Wat zijn de plannen voor de komende jaren: halve of hele?