Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Valpartij in laatste bocht en weg zege
Nieuws

Valpartij in laatste bocht en weg zege

Jelle Geens WTS Stockholm
Jelle Geens in de WTS Stockholm (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Dit weekend waren flink wat Belgische internationals op diverse plaatsen aan het werk. In Stockholm waren er topresultaten van Jelle Geens en Claire Michel in de World Triathlon Series. Simon De Cuyper trok naar Holten waar hij in de ETU Premium European Cup op weg was naar de zege, tot een valpartij in het zicht van de streep hem de overwinning en het podium kostte.

Simon was flink ontgoocheld: “Met een sterk deelnemersveld aan de start wist ik vooraf dat het niet heel makkelijk ging worden, maar toch mikte ik op top 5, en hoopte zelfs op meer in een goede dag. Ik kende een goede dag en kwam na een correct zwemnummer met niet al te veel achterstand op de kop uit het water. Na een 8-tal kilometer achtervolgen, waarin het tempo erg hoog lag (met dank aan de andere Belgen!) konden we aansluiten bij de kopgroep. Vanaf dit moment was het vooral kwestie van goed positie kiezen en behouden in de groep en me voor te bereiden op de loopfinale.

In het lopen bleven we met een tiental atleten lang samen lopen en kwam er niet echt schifting. Halfweg probeerde ik het tempo op te drijven, maar niemand loste echt. En dus besloot ik opnieuw wat in de groep mee te lopen en de finale kilometer af te wachten. Eenmaal de laatste kilometer aanbrak, werd al snel het vuur aan de lont gestoken en ging het tempo de hoogte in. Ik kon vlot mee versnellen, en op 200 of 150 meter van de meet perste ik er alles uit en kwam ik op kop te liggen. Met nog een bochtje te gaan kwam ik de finish arena in en was ik zegezeker… Dacht ik!

Een oneffenheid onder het blauwe tapijt maakte dat ik struikelde en de grond op vloog… Ik probeerde zo snel als mogelijk recht te kruipen en de weg richting finish te hervatten, maar kon niet voorkomen dat ik voorbij gesneld werd en als 4de met lege handen achter bleef…

Soit, serieus vloeken aan die finish… Maar dat gaat er achteraf niet veel aan veranderen… Positieve was dat ik vandaag een goede race deed, en in een sterk bezette Europabeker bewees opnieuw vooraan mee te kunnen strijden… De komende twee weekends herkansingen in de Europabekers van Tartu en Altafulla…” aldus Simon.

Hij werd dus nog vierde, een belangrijk resultaat in zijn puntenjacht om alsnog een plaatsje in de Belgische ploeg te verzilveren voor de Grand Final van de World Triathlon Series. In Holten werd Arthur De Jaegher 32ste en Tom Suetens 39ste. Antonio Hernaert pakte de 45ste plaats en Nicolas Tilman de 47ste.

2016 Holten

In Stockholm kregen we een spannende strijd met een knappe comeback van Alistair Brownlee. Jelle Geens deed het ook uitstekend en finishte in het zog van de grote namen op een mooie twaalfde plaats. Voor Claire Michel zal Stockholm vooral een mentale opsteker geweest zijn in de aanloop naar Rio. Claire had een goede dag en zag dat beloond met een 17de plaats in een race die gewonnen werd door Flora Duffy. Bij de mannen was er nog een tweede Belg die in actie kwam. Erwin Vanderplancke werd 37ste.

Erwin Vanderplancke WTS Stockholm 1
Erwin Vanderplancke in WTS Stockholm (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Stockholm 2016