Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Twee Belgen in top-10 in Zweden
Nieuws

Twee Belgen in top-10 in Zweden

Charlotte VErhaegen 703 Zweden

Dat Frederik Van Lierde stilaan weer dicht tegen zijn topconditie begint aan te leunen, werd zondag duidelijk in de 70.3 Ironman van Zweden. In deze eerste halve Ironman van Jönköping streed Fre de hele tijd mee voorin. De wereldkampioen Ironman van 2013 reed aandachtig mee voorin in een ruime kopgroep, maar moest tijdens de halve marathon zich gewonnen geven bij het snelle looptempo van Andreas Dreitz.

De Duitser won in  3u49’45. Frederik werd 2’50 later tweede en James Cunnama pakte 21 seconden later de derde plaats. Het was meteen de eerste podiumplaats van het seizoen, eentje die vertrouwen geeft na de sleutelbeenbreuk op Fuerteventura. “Vanaf het zwemmen was het een stevige wedstrijd. Ik kwam als derde uit het water in een kopgroep van 6 atleten, in achtervolging op 1 atleet die 40 seconden voorsprong had. Mijn fietsen was niet super, maar het ging best goed. Ik voelde wel dat ik de komende maanden nog een paar stappen moet zetten. Toch kon ik samen met twee andere atleten de halve marathon starten. In het eerste deel van de run kon ik al snel mijn twee metgezellen lossen en ik mikte op de tweede plaats. In de laatste 2 kilometer kon ik Cunnama nog inhalen en met een halve marathon van 1u14, waar ik best tevreden mee was, werd ik tweede. Al bij al was dit een mooie wedstrijd in Zweden, met een goede sfeer,” aldus Frederik.

Van Lierde 2de Zweden 2016

Ook bij de vrouwen was er een knappe prestatie. Charlotte Verhaegen, zus van Hendrik-Jan, deed het uitstekend. Zij werd negende overall en pakte daarmee de overwinning in haar age group. “9de overall en goud in mijn age group. De perfecte dag bestaat dus echt,” was de eerste reactie van Charlotte. Ook Hannes Bonami was content. De LTTD-atleet startte in Zweden als prof. “Ik ben heel tevreden met mijn 29ste plaats overall. Ik had geen super fietsbenen. 90 km lang heb ik niemand gezien, maar wel genoten van de prachtige heuvelachtige omgeving. Tijdens het lopen vond ik meteen de goede benen en kwam ik fier door de mensenzee over de finish,” aldus Hannes.

Hannes Bonami Zweden 2016